Aranyérmes a magyar váltó rövid pályás gyorskoriban – ez volt csütörtök

KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), HARMATH ÁKOS (élő hírfolyam)KOVÁCS ERIKA (Pjongcsang), RÁCZ PÉTER, KARÁDI ZOLTÁN (Budapest), HARMATH ÁKOS (élő hírfolyam)
Vágólapra másolva!
2018.02.22. 07:05
Tíz versenyszámban hirdettek győztest a Pjongcsangban zajló téli olimpia csütörtöki versenynapján. Aranyérmet osztottak az alpesi sízők női kombinációjában és férfi műlesiklásában, valamint északi összetettben, síakrobatikában, hódeszkában, a női biatlonosok váltójában és női jégkorongban. Magyar szempontból azonban minden mást elhomályosító fantasztikus siker született: a rövid pályás gyorskorisok három befejező száma közül az utolsóban férfiváltónk megszerezte az első magyar téli olimpiai bajnoki címet. A Nemzeti Sport Kovács Erika révén a helyszínről is rendszeresen beszámolt a történésekről. Élje át újra a történelmi csütörtök eseményeit a nap során folyamatosan frissített, szöveges közvetítésünk segítségével!

OLIMPIAI BAJNOK A RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓKNÁL A MAGYAR FÉRFIVÁLTÓ! A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összeállítású magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó megnyerte a döntőt a pjongcsangi téli olimpián, ezzel Magyarország megszerezte története első téli ötkarikás aranyérmét! OLIMPIAI BAJNOK A RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓKNÁL A MAGYAR FÉRFIVÁLTÓ! A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összeállítású magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó megnyerte a döntőt a pjongcsangi téli olimpián, ezzel Magyarország megszerezte története első téli ötkarikás aranyérmét!

Ezt mondták a győztesek a döntő megnyerése után és így ünnepeltek – galéria. A futam itt újra megnézhető.

További események:

A németek tripláztak északi összetettben.
Svájci siker kombinációban, Vonn-nak nem jutott érem
Megfosztották bronzérmétől curlingben az orosz vegyes párost
Fehérorosz győzelem a sílövők női váltójában
Az Egyesült Államok nyerte a női hokitornát, miután szétlövésben legyőzte Kanadát

ÉREMTÁBLÁZAT

Magyarország megszerezte történelme első téli olimpiai aranyérmét, amivel megelőzte az Orosz csapat tagjait is – összességében a 19. a magyar küldöttség.

XXIII. TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK, PJONGCSANG

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik