nemzetisport.hu 2019.01.17 16:01 Frissítve: 2019.01.17 16:27

Olimpia: Bíztam benne, utcákat neveznek el rólunk – Liu Shaoang

Csaknem egy éve állhatott fel a magyar férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó a pjongcsangi téli olimpián a dobogó legfelső fokára. Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor neve most felkerült a budapesti Olimpiai park emléktáblájára is. Az NSO Tv az esemény után készített interjút a Liu testvérekkel. „Amikor megnyertük az olimpiát, akkor nyilván az volt a fejünkben, hogy történelmet írtunk – árulta el Liu Shaoang.Nagyon bíztam benne, hogy ezek után már utcákat neveznek el rólunk, s most bele is vésték a nevünket a falra, ez nagyon megtisztelő.”

Az emléktábla avatást nyár óta próbálták leszervezni, de a fiúkat olyan sok helyre hívják, hogy erre csak most került sor. Éppen egy rendkívül sikeres, sporttörténelmi Európa-bajnoki szereplés után. Mint ismert, amellett, hogy a két testvér 1500 és 500 méteren is – egymást között szépen leosztva – arany- illetve ezüstérmes lett, Sanyi megnyerte az összetettet, Ádó pedig a második helyen végzett. S ha ez még nem lett volna elég, a váltó is megszerezte a hőn áhított Európa-bajnoki címet. 

Természetesen az emléktábla avatóján résztvevő iskolások is kíváncsiak voltak arra, hogy a testvérek hogyan élik meg a rivalizálást.

„Mostanság nagyon sokszor megkapjuk a kérdést, megfordul-e a fejünkben, hogy megelőzzük, támadjuk egymást – mondta Liu Shaolin Sándor.De minket mindig úgy neveltek, hogy a testvérként segítenünk kell egymást. Én mindig nagyon izgulok, amikor Ádó versenyzik, próbálom támogatni, hiszen ő is sokat hozzátett az eredményeimhez.”

Videónkban emellett beszéltek arról, milyen célokkal vágnak neki a közelgő világbajnokságnak.  

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)

 

2020.03.06 23:39:05

Téli sportok BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Mikaela Shiffrin azt is jelezte, van ereje, kitartása s talán hite is visszafordulni és megkeresni a kivezető ösvényt, hogy elérjen a napsütötte sávig.

2020.02.10 15:23:43

Téli sportok SZABÓ GÁBOR

Király Ede és a Nagy testvérek párosa is győzött Oslóban, majd a londoni vb-n sem maradtak érem nélkül.

2020.02.07 20:40:59

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

„Gyerekkoromban engem is büntettek meg a szüleim, de ez nem azt jelentette, hogy nem szeretnek.”

2020.02.07 23:28:57

Téli sportok L. PAP ISTVÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az MOKSZ egyszerűen nem dönthetett másként.

2020.02.01 08:10:00

Téli sportok KOVÁCS ERIKA

Európa-verő short trackeseink kínai edzőnője mindenkinek átadná a győzelem tudományát.