Rp. gyorskorcsolya Eb: kettős magyar siker összetettben

Vágólapra másolva!
2019.01.13. 17:15
null
Liu Shaolin Sándor lett az Eb legeredményesebb versenyzője (Fotó: MOKSZ/Fiak Blanka)
Két magyar állhatott a dobogó tetején az összetett eredményhirdetésén a hollandiai Dordrechtben rendezett Európa-bajnokságon, miután a 3000 méteres szuperdöntőben Liu Shaoang harmadik, Liu Shaolin Sándor pedig negyedikként ért célba. A férfi váltó aranyérmes lett, a nők bronzot nyertek, így minden idők legsikeresebb magyar Eb-szereplését láthattuk.

 

 

Az 1500 méteren megszerzett aranya és az 500-as ezüstje után 1000 méteren is második lett Liu Shaolin Sándor. A magyar versenyző a fináléban sokáig élen állt, de két körrel a vége előtt az orosz Szemen Jelisztratov meg tudta előzni, és ezúttal nem volt annyi erő versenyzőnkben, hogy visszaelőzze. Ugyanitt a B-döntő megnyerésével Liu Shaoang a hatodik helyen végzett, míg a hölgyeknél kettős magyar siker született a B-döntőben, így Jászapáti Petra összességében a hatodik, Bácskai Sára Luca pedig a hetedik helyen zárt.

Összetettben a mieinkre egyedül az 1000 méteres távot megnyerő Szemen Jelisztratov lehetett veszélyes, ám a 3000 méteres szuperdöntőben, taktikusan csak arra figyeltek az egész verseny alatt, hogy az oroszt maguk mögött tartsák, ezt pedig teljes sikerrel tették.

Ami azt jelenti, hogy Liu Shaolin Sándor megszerezte a magyar rövid pályás gyorskorcsolyasport első összetett Európa-bajnoki címét, mögötte pedig Liu Shaoang lett az ezüstérmes.

FRISSÍTÉS

Olimpiai bajnok férficsapatunk Burján Csaba, Krueger Cole, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor összeállításban nyerte meg a finálét (Varnyú Alex az előfutamokban indult). A nőknél Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Knoch Marta és Somogyi Barbara volt a bronzérmes magyar csapat tagja.

A magyar küldöttség így összesen négy-négy arany- és ezüst-, valamint egy bronzéremmel zárt, ami minden idők legeredményesebb magyar szereplése, hiszen korábban eddig összesen két aranyat nyertek versenyzőink. A magyar csapat végzett az éremtáblázat élén, és Liu Shaolin Sándor lett az Eb legeredményesebb versenyzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik