Alpesi sí: Miklós Edit könnyek között jelentette be, visszavonul!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.12. 10:35
null
Miklós Edit könnyeivel küszködve jelentette be, hogy visszavonul (Fotó: Koncz György)
Csütörtöki sajtótájékoztatóján könnyek között jelentette be Miklós Edit, hogy befejezi pályafutását. A magyar alpesi síző azt is elmondta, hogy a Magyar Síszövetség vasárnapi közgyűlésén indul az elnökválasztáson.

Miklós Edit a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, nem ért egyet a Magyar Síszövetség mostani elnökségének munkájával, ezért a vasárnapi közgyűlésen kandidál az elnöki posztra. Hozzátette: egészségi állapota megfelelő lenne a sport folytatásához, de már amúgy is gondolkodott rajta, hogy az idei világbajnokság után abbahagyja az élsportot, még egy olimpiai ciklusnak nem vágott volna neki. Céljaival kapcsolatban elárulta: szeretné segíteni a magyar sísportot, a fiatalokat.

Mint ismert, a 30 éves alpesi síző az utóbbi időszakban kétszer is súlyos sérülést szenvedett, legutóbb január 13-án – szinte napra pontosan egy évvel előző súlyos sérülése után –, az ausztriai Bad Kleinkirchheimben rendezett vk-futamon. A célba érkezéskor hatalmasat esett, keresztszalag-szakadást szenvedett, így ki kellett hagynia a pjongcsangi téli olimpiát is. Orvosa ugyanakkor sikeres műtéte után úgy fogalmazott, további pályafutása nincs veszélyben.

Február végén botrány tört ki a Magyar Síszövetségben, miután a novemberben megválasztott elnök, Bajai András keményen nekiment a korábbi ügyvezető elnöknek, Kaszó Klárának. Miklós Edit kijelentette, a Bajai által vezetett szövetség sem sportolóként, sem sportvezetőként nem számíthat rá.

A csíkszeredai születésű Miklós Edit 2011 óta versenyez hivatalosan magyar színekben, a 2015-ös St. Moritz-i világkupán bronzérmes lett, a 2014-es szocsi téli olimpián pedig hetedik, ami minden idők legjobb magyar síeredménye volt az ötkarikás játékokon.

„A Magyar Síszövetség vezetősége amatőr, átgondolatlan, az egész sísport jövőjét veszélyezteti. Semmi jóra sem fog vezetni az, amit elkezdtek csinálni – így Miklós Edit csütörtökön. – Tudom, hogy nem fogok tudni velük profin kooperálni, főleg ezért hoztam a döntésemet. A novemberben megválasztott elnök, Bajai András egyik napról a másikra hátat fordított a korábbi elképzeléseknek. Elkezdte feljelentgetni a korábbi vezetőket, felvette Vámos Attilát ügyvezető elnöknek, aki nem egyszer beleszólt a szakmai dolgokba. Senki sem tudja, hogy mi fog történni, mi az elképzelésük, de például az edzők nem kapják meg a fizetésüket."

A sajtótájékoztatón készült videónkat itt tekintheti meg

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik