Szocsi 2014: jól sikerült tesztek, de sok még a tennivaló

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.03.13. 17:03
Az eddig megrendezett tíz tesztverseny javarészt jól sikerült, ugyanakkor sok tennivalója van még a jövő évi szocsi téli játékok szervezőinek a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs bizottsága szerint.

A delegáció vezetője, Jean-Claude Killy a látogatás második napján elmondta, hogy az érintett szövetségtől kedvező visszajelzéseket kaptak, és ez jót ígér, ám még mindig sok a teendő. Igaz, ezekkel kapcsolatban nem árult el részleteket.

Sajtóértesülések szerint Killy szerdai bírálata arra vonatkozhatott, amiért Vlagyimir Putyin orosz államfő a múlt hónapban keményen bírálta a kormányzati és olimpiai bizottsági felelősöket, ugyanis Krasznaja Poljanán nem az előre tervezett ütemben halad a Russzkije Gorki nevű síugróközpont építése.

A 95 és 125 méter magas sáncok már állnak, de a kiszolgáló létesítmények és az infrastruktúra átadása késik. Két éve át kellett volna adni a központot, és az építés költsége egyre nőtt. Emiatt mindkét posztjáról leváltották Ahmed Bilalovot, az Orosz Olimpiai Bizottság alelnökét, az Észak-Kaukázusi Üdülők nevű cégcsoport vezetőjét, aki a síugróközpont építését végző cég vezetője is egyben.

Amióta Szocsi 2007-ben elnyerte a rendezés jogát, ez a kilencedik NOB-szemle a városban. Az oroszok 50 milliárd dollárt költenek el a versenyszínhelyekre és az infrastruktúra kiépítésére az ország első téli olimpiáján.

A fekete-tengeri üdülőhelyen 2014. február 7-én rajtol az olimpia.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik