Milánó 2026: Olaszországon kívül rendezik a „csúszó” számokat

Vágólapra másolva!
2023.10.16. 11:06
null
Fotó: Getty Images
Az olasz szervezők arról számoltak be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Mumbaiban zajló közgyűlésén, hogy a bob-, szánkó- és szkeletonversenyeket külföldön rendezik meg a 2026-os milánói és cortinai téli olimpián.

Egy új jeges pálya építése hosszú ideje problémát jelentett a rendezőknek, a végső szót pedig az olasz kormány mondta ki, mely szeptemberben azt kérte a szervezőktől, hogy keressenek alternatív lehetőségeket.

Giovanni Malago, a szervezőbizottság elnöke hétfőn Mumbaiban elmondta, ezek után nem maradt más lehetőségük, mint hogy külföldi helyszínt találjanak. Mindehhez hozzátette, alapos mérlegelés után döntenek majd a bob-, szkeleton- és szánkóversenyek helyszínéről.

„Minden lehetőséget alaposan megvizsgálunk, mert itt nem csak annyiról van szó, hogy néhány versenyt valahol máshol rendezünk. Ez sokkal több annál, ez az olimpiai játékok” – mondta Malago.

A három sportágnak helyt adó színvonalas létesítmények Olaszország közelében Svájcban, Ausztriában, Németországban és Franciaországban is vannak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik