Vegyes páros curling-vb: közel volt a bravúrhoz, de kiesett a magyar páros

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 09:32
null
A magyar páros vesztett Kanada ellen és már biztosan elbúcsúzik az élvonaltól (Fotó: Magyar Curlingszövetség/Facebook)
A Joó Linda, Tatár Lőrinc páros 7–6-ra kikapott a skót csapattól, majd extra endet követően 8–7-re kikapott a csoportot vezető kanadaiaktól a dél-koreai Kangnungban zajló vegyespáros curling-világbajnokságon, ezzel kiesett. 

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a magyarok öt end után 7–3-as hátrányban voltak, így hiába hajráztak nagyot és nyerték meg az utolsó három etapot, alulmaradtak.

A körmérkőzés után a csoportelső egyből bejut a legjobb négy közé, a második és harmadik helyezettek pedig keresztbe játszanak az elődöntőbe kerülésért. A húszcsapatos vb 17–20. helyezettjei kiesnek.

A nap második mérkőzésén a magyarok nagy csatát vívtak az észak-amerikaiakkal, két endet is 3–0-ra nyertek, de mivel az utolsó szakaszt 2–0-ra elveszítették, ráadás játékrész következett, amiben egy kővel alulmaradtak, így kikaptak.

A magyar duó korábban vereséget szenvedett a házigazdák kettősétől, majd a csehektől, az olimpiai bajnok olaszoktól, a hollandoktól és az észtektől, majd kedden legyőzte a dánokat, mielőtt szerdán kikapott a skótoktól. Tatárék 1/7-es győzelmi mutatóval a tizedik, azaz az utolsó helyen állnak, és már biztosan elbúcsúznak az élvonaltól.

Az A csoportnak még Ausztrália a tagja.

A körmérkőzés után a csoportelső egyből bejut a legjobb négy közé, a második és harmadik helyezettek pedig keresztbejátszanak az elődöntőbe kerülésért. A húszcsapatos vb 17-20. helyezettjei kiesnek.

VEGYES PÁROS CURLING-VILÁGBAJNOKSÁG, KANGNUNG
Skócia–MAGYARORSZÁG 7–6
MAGYARORSZÁG–Kanada7–8

Korábban
Észtország–MAGYARORSZÁG 9–2
Hollandia–MAGYARORSZÁG 8–6
Magyarország–Dánia 6–5


 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik