Alpesisí-vb: német és norvég arany párhuzamos óriás-műlesiklásban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.02.15. 14:41
null
Maria Therese Tviberg a dobogó tetején (Fotó: AFP)
A férfiaknál a német Alexander Schmid, a nőknél pedig a norvég Maria Therese Tviberg nyerte meg a párhuzamos óriás-műlesiklást a franciaországi Méribelben zajló alpesisí-világbajnokság szerdai versenynapján.

A mindig izgalmas szám kedden az előfutamokkal kezdődött, majd szerdán már csak a legjobb 16-16 síző folytatta a küzdelmet. A nyolcaddöntőktől párban küzdöttek meg egymással a sportolók, s minden körben két-két futam alapján kerültek ki a győztesek.

A férfi elődöntők előtt már biztos volt az osztrák érem, Adrian Pertl és Dominik Raschner ugyanis egymással küzdött meg a fináléba jutásért. A párharcot utóbbi nyerte, aki azonban nem tudta az osztrákok első aranyát megkaparintani ezen a világbajnokságon, miután a döntőben mindkét futamon kikapott Alexander Schmidtől, aki 1989 óta az első német egyéni vb-aranyérmet nyerte a férfiaknál.

A bronzérmet a kisdöntőben Pertlt legyőző norvég Timon Haugan kaparintotta meg.

A nőknél a svájci Wendy Holdener és a norvég csapattal egy nappal korábban második Tviberg küzdött meg az aranyért, s az első futamban teljesen egyszerre értek célba, így a második előtt nyílt volt a küzdelem. A vb-n kombinációban ezüstérmes Holdener helyzete jobbnak tűnt, mivel a második körben a pálya azon oldalára került, melyen a nap során a jobb időket érték el a sízők, ám ezt nem tudta végül kihasználni, hibázott, riválisa pedig nagy fölénnyel győzte le.

A harmadik helyet a szintén norvég Thea Louise Stjernsund szerezte meg, miután a kisdöntőben legyőzte a francia Marie Lamure-t, aki elhagyta az egyik lécét.

ALPESISÍ-VB, FRANCIAORSZÁG, MÉRIBEL
PÁRHUZAMOS ÓRIÁSI-MŰLESIKLÁS

Férfiak
1. Alexander Schmid (Németország)
2. Dominik Raschner (Ausztria)
3. Timon Haugan (Norvégia)

Nők
1. Maria Therese Tviberg (Norvégia)
2. Wendy Holdener (Svájc)
3. Thea Louise Stjernesund (Norvégia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik