Téli olimpia: hazaérkeztek rövid pályás gyorskorcsolyázóink – képek

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 11:38
Előbb péntek reggel röviden a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, majd délelőtt hosszabban a Gyakorló Jégcsarnokban köszöntötték a Pekingben remek teljesítményt nyújtó és három érmet szerző magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatottat.
Liu Shaoang az összes szerzett érmünknek részese volt (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!
Liu Shaoang az összes szerzett érmünknek részese volt (Fotó: Földi Imre) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA ÉRHETŐ EL!

 

A 8.30-as érkezésre kiírt isztambuli gép 8.46-kor landolt Ferihegyen, illusztris társasággal a fedélzeten. A magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai és stábja péntek reggel ért haza Pekingből, ahol küldöttségünk egy arany és két bronzérmet gyűjtött be – Liu Shaoang mindegyiknek részese volt. A B-terminál érkezési oldalán először Krueger-John Henry, majd rögtön utána Liu Shaoang bukkant fel, persze fáradtan, de azért boldogan. A honi szövetség vezetői Kósa Lajos elnökkel az élen melegen üdvözölték őket, kattantak a fényképezőgépek és készültek a felvételek az eseményről. Liu Shaolin Sándor a leszállás után csak egy órával ért ki, kicsit elhúzódott az ellenőrzés és a poggyász felvétele. Még nála is később sétált elő Bánhídi Ákos edző-menedzser, de természetesen nem hagyták faképnél az egyik fő sikerkovácsot.

Liu Shaolin Sándor megköszönte, hogy ennyien kilátogattak eléjük a gyakorlócsarnokba (Fotó: Földi Imre)
Liu Shaolin Sándor megköszönte, hogy ennyien kilátogattak eléjük a gyakorlócsarnokba (Fotó: Földi Imre)

A következő állomás a Gyakorló Jégcsarnok volt. Amikor levetítették Liu Shaoang ötszázas olimpiai futamát, a friss egyéni olimpiai bajnok már megérkezett az ünnepség helyszínére, úgyhogy talán hallotta az ovációt, amellyel a rajongók konstatálták, hogy felvételről is megnyerte azt az olimpiai aranyat. Liu Shaolin Sándor szintén megkapta a tapsot, miután behozta a váltót a B-döntő első helyére, aztán néhány perccel később már köszöntötték is a stábot, a sportolókat, sőt, az itthon maradt segítőket is, többek között a pjongcsangi olimpiai bajnok Burján Csabát. Érkezett sorban Varnyú Alex, Nógrádi Bence, a harmadik olimpiáját maga mögött hagyó Kónya Zsófia, Jászapáti Petra, Krueger John-Henry, Liu Shaolin Sándor, s végül Liu Shaoang.

Kósa Lajos mondott beszédet először, kiemelte, hogy Magyarország a legnagyobb short track nemzetek közé tartozik. A rózsák kiosztása után a pontszerzők a színpadon maradtak, a műsorvezető mindenkihez intézett egy kérdést, a válaszok közül nem lehetett mindent érteni a lelátón, de azt például igen, hogy Kónya Zsófia szerint minden szenvedést megért a megszerzett olimpiai bronzérem, ahogyan azt is, hogy Liu Shaolin Sándor megköszönte, hogy ennyien kilátogattak eléjük a gyakorlócsarnokba. Megnézhettük Liu Shaoang eredményhirdetését, felcsendült a magyar himnusz, és következhettek a szelfik, beindulhatott az autogramosztás. Azt már most leszögezhetjük, hogy egészen biztosan lesz minek örülni négy év múlva, a milánói játékokat követően is.

Kónya Zsófia szerint minden szenvedést megért a megszerzett olimpiai bronzérem (Fotó: Földi Imre)
Kónya Zsófia szerint minden szenvedést megért a megszerzett olimpiai bronzérem (Fotó: Földi Imre)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik