Téli olimpia: elpazarolta az aranyérmet az eltévedő norvég síző – videó

Vágólapra másolva!
2022.02.15. 15:02
null
Riiber a visszatérés pillanatában... (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, az északi összetettben kettős norvég siker született, ami könnyen lehetett volna hármas norvég győzelem is – azaz a pekingi téli olimpiai első „tarolása” –, ha a nagysáncversenyt megnyerő, s a 10 kilométeres sífutást 44 másodperc előnnyel kezdő Jarl Magnus Riiber az első kör végén nem a célegyenesre fordul rá, hanem marad a pályán...

Az első kör végén Riiber már 48 másodpercre növelte az előnyét, ám miután rossz oldalon fordult az utolsó kanyarra, s vissza evickélt a helyes sávba, már csak 10 másodperccel volt az üldözői előtt, akik hamarosan be is érték. Riiber az utolsó körben leszakadt élbolytól, s csak a nyolcadik lett, több mint fél perc hátránnyal – miközben a versenyen két honfitársa zárt az első két helyen: Jörgen Graabak nyert Jens Oftebro előtt.

„A technikámra és a tempómra koncentráltam, leszegtem a fejem, és amikor felemeltem, a célvonalat láttam. Abban a pillanatban tudtam, hogy ez nem az én olimpiám” – idézte a Magyar Távirati Iroda Riibert, aki „ostoba hibaként” értékelte a történteket, amellyel „elpazarolta az aranyérmet”.

„Egy normál napon még egy ilyen hibával is harcban lettem volna a végső sikerért. Jó futó vagyok, még így is versenyben lehettem volna az aranyért” – szögezte le az északi összetettben kétszeres világbajnok, háromszoros világkupa-győztes 24 éves norvég.

RIIBER ELTÉVEDÉSE VIDEÓN

TÉLI OLIMPIA, PEKING 2022
ÉSZAKI ÖSSZETETT, GUNDERSEN (NAGYSÁNC/10 KM)
1. Jörgen Graabak (Norvégia) 27:13.3 perc
2. Jens Luraas Oftebro (Norvégia) +0.4 mp hátrány
3. Vatabe Akito (Japán) +0.6
4. Manuel Faisst (Németország) +3.3
5. Lukas Greiderer (Ausztria) +11.8
6. Johannes Lamparter (Ausztria) +18.0

A Nemzeti Sportot tudósítja a helyszínről: Kohán Gergely, Kovács Erika (szöveg), Árvai Károly (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik