Férfi alpesi-vk: meglepetésgyőztes az idény első lesiklásán

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.12.13. 13:54
null
A franciaországi Val d'Isere látképe (Fotó: AFP)
Címkék
Nagy meglepetésre a szlovén Martin Cater nyerte a férfi alpesi sízők vasárnapi lesiklóversenyét a franciaországi Val d'Isere-ben.

A világkupa e hétvégi fordulóján eredetileg szombaton szerepelt a programban a lesiklás, de a jelentős havazás miatt áttették vasárnapra, onnan pedig egy nappal előrevitték a szuperóriás-műlesiklást. A leggyorsabb számot így végül tiszta időben, szikrázó napsütésben rendezték 3037 méter hosszú pályán.

Az idény első lesiklásán a 27 éves Martin Cater – aki még a dobogó közelébe sem jutott eddig vk-versenyen – a 41-es rajtszámmal jött le, akkor, amikor már úgy tűnt, hogy Otmar Striedinger lesz a győztes.

A szlovén azonban nagyszerűen síelt, 22 századmásodperccel előzte meg az addig élen álló osztrákot. Már Striedinger is meglepetést okozott azzal, hogy 26. lesiklóként állt az élre, de az ő öröme is korainak bizonyult.

A harmadik legjobb időt a svájci Urs Kryenbühl érte el. A francia Alexis Pinturault nem indult el, az összetett vk-ban azonban így is az élen maradt.

ALPESI SÍ VK, VAL D'ISÉRE (FRANCIAORSZÁG)
Férfi lesiklás
1. Martin Cater (szlovén) 2:04.67 perc
2. Otmar Striedinger (osztrák) +0.22 mp
3. Urs Kryenbühl (svájci) +0.27
Az összetett vk állása:
1. Alexis Pinturault (francia) 276 pont
2. Marco Odermatt (svájci) 261
3. Filip Zubcic (horvát) 208

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik