Bardal megtréfálta Schlierenzauert a vb-n

Vágólapra másolva!
2013.02.23. 19:03
null
Bardal megtréfálta Schlierenzauert a vb-n (Fotó: Action Images)
Az olaszországi Val di Fiemmében a síugrók középsáncversenyével folytatódott az északisí-világbajnokság. Az aranyérmet a norvég Anders Bardal szerezte meg az osztrák Gregor Schlierenzauer és a szlovén Peter Prevc előtt.

 

Az első sorozatot Bardal nyerte meg 103 és fél méteres ugrással, amelyre 124.1 pontot kapott. Így majdnem hárompontos előnnyel várta a folytatást a lengyel Kamil Stoch és több mint néggyel Schlierenzauer előtt. Utóbbi ugyan csak 98 méterig szállt, de két kapuval alacsonyabbról indult, így kapott bőségesen kompenzációs pontokat.

Rajtuk kívül az ugyancsak 103 és félig jutó német Richard Freitag, honfitársa, Severin Freund és Prevc volt még nyolc ponton belül az éllovashoz képest, azaz nekik volt esélyük a dobogós helyek megszerzésére.

A második sorozatban a 15-ös kapuból ugrottak a versenyzők, köszönhetően annak, hogy igen komoly hóesés kezdődött, amely jelentősen lassította a pályát. Amikor Freund sorra került, akkor a címvédő osztrák Thomas Morgenstern állt az élen egy 100 és fél méteres ugrással.

A német 99 méterig repült, s ha csak hat tized ponttal is, de átvette a vezetést. Prevc fél méterrel elmaradt tőle, de volt annyi előnye az első sorozatból, hogy ő állt az élre. Freitag csak 97 és fél méterig jutott, ráadásul az érkezéskor meg is billent, úgyhogy ő még Morgensternt sem előzte meg.

Schlierenzauer megint két kapuval lejjebb jött a pluszpontokért, így neki a 97 és fél az a pillanatnyi első helyet jelentette, méghozzá négy ponttal. Stoch csak 97 métert ugrott, ő is hibázott a talajfogáskor, és a hetedik helyig csúszott vissza.

Bardal viszont nem hibázott, kereken 100 méterig szállt, ami elég volt az összetett világkupa címvédőjének ahhoz, hogy több mint négy ponttal megnyerje a világbajnoki címet.

Északisí-vb, Val di Fiemme (Olaszország)
HS 106

1. Anders Bardal (norvég) 252.6 (103.5; 100.0)
2. Gregor Schlierenzauer (osztrák) 248.4 (98.0; 97.5)
3. Peter Prevc (szlovén) 244.3 (102.5; 98.5)

A világbajnokságon ma a női 15 és a férfi 30 km-es versenyt rendezték meg a sífutók számára, míg a férfi alpesi sízők a németországi Garmisch-Partenkirchenben, a hölgyek pedig a franciaországi Meribelben versenyeztek, utóbbi helyszínen a magyar Miklós Edit megint vk-pontokat tudott szerezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik