A döntők első napján éremeső: 12 magyar versenyző a dobogón

Vágólapra másolva!
2009.02.11. 10:54
Az Idaho államban, Boise-ban rendezett téli speciális világjátékok szombati ünnepélyes megnyitója után három nappal már több sportág versenyszámaiban is végső győztest hirdettek. Az értelmi fogyatékkal élők sportversenyén a 37 fős magyar csapat kedden összesen 12 érmet szerzett gyorskorcsolyázóinknak, hófutóinknak és alpesi sízőinknek köszönhetően. Az érmek több mint felét a jeges szakág képviselői, a gyorskorcsolya-válogatott sportolói gyűjtötték.
Bognár Zoltán a 222 méteres távon szerzett ezüstérmet
Bognár Zoltán a 222 méteres távon szerzett ezüstérmet
Bognár Zoltán a 222 méteres távon szerzett ezüstérmet
Bognár Zoltán a 222 méteres távon szerzett ezüstérmet


A gyorskorcsolyázók közül Szabó Lilla és Németh Gábor második lett 222 méteren, Bognár Zoltán egy ezüst- és egy bronzéremmel gazdagodott a 222 és 500 méteres távon. Hóbor Vivien, Szirmai Orsolya és Szűcs Gábor nyakába bronzérem került az 500 méteres küzdelmeket követően.

Hófutóink a játékok központi helyszínétől mintegy 170 km-re versenyeznek. A 200 méteres távon Kiss Anikó, Kolompár Ildikó, Darabos Lajos és Pecz István egyaránt a dobogó második fokára állhatott fel. Szerdán a 100 és a 800 méteres távok küzdelmeit rendezik.

Az alpesi sízőknél óriás-műlesiklásban Antal Róbert a harmadik, Kovács Lajos az ötödik helyen végzett.

A négy éve Naganóban aranyérmet szerző padlóhoki-válogatottunk továbbra is nagyon ötletesen és technikásan játszik a legerősebb divízióban. Csapatunk hétfőn óriási fölénnyel, 10–1-re verte meg a kínaiakat, majd kedden hatalmas küzdelemben 3–2-es vereséget szenvedett az olykor kissé durván hokizó oroszoktól.

A jégkorong teremben űzött változatában az oroszok elleni mindkét magyar találat a kőszegi Czimber Zsolt nevéhez fűződik.

Jók az esélyeik a címvédésre a magyar padlóhokisoknak
Jók az esélyeik a címvédésre a magyar padlóhokisoknak


A címvédő magyar csapat a továbbiakban is az aranyéremért küzd, és erre minden esélye megvan, ha ugyanolyan jól teljesít, mint a kvalifikáció során, amelyben 1–0-ra nyert a kanadaiak, 2–1-re az oroszok ellen, majd a csoportdöntőben 3–0-ra diadalmaskodott ugyancsak az oroszok felett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik