Szimpatikus újonc No.1: Norwich-Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.12.27. 16:12
Minden évben akad a PL-ben egy frissen feljutott gárda amelyik minden szemszögből szimpatikus - idén pedig kettő ilyet is találunk. A Norwich és...

Minden évben akad a PL-ben egy frissen feljutott gárda amelyik minden szemszögből szimpatikus - idén pedig kettő ilyet is találunk. A Norwich és a Swansea hozzáállása is elnyeri a legtöbb semleges szurkoló tetszését - nem alkudnak/illetődnek meg sem az OT-n, sem az Anfielden, próbálják játszani a saját játékukat (és ez a Stoke City-vel ellentétben náluk egészen tetszetős stílust jelent). Ráadásul mindkét gárdánál van kölcsönben Spurs-palánta, a keletieknél Naughton a nyugatiaknál pedig Caulker - mindketten alapembernek számítanak a védelemben, ami mindenképpen szép perspektívát ad fényes jövőnkre tekintve. Rá-ráadásul mindkét csapat a madarak osztályából kapott becenevet, ill. az emblémájukban is ott virítanak a dinók kései leszármazottai. Ma a Kanárikat kell legyőznünk, majd a köztudottan harapós Hattyúk fészkébe kell bemerészkednünk.Minden évben akad a PL-ben egy frissen feljutott gárda amelyik minden szemszögből szimpatikus - idén pedig kettő ilyet is találunk. A Norwich és a Swansea hozzáállása is elnyeri a legtöbb semleges szurkoló tetszését - nem alkudnak/illetődnek meg sem az OT-n, sem az Anfielden, próbálják játszani a saját játékukat (és ez a Stoke City-vel ellentétben náluk egészen tetszetős stílust jelent). Ráadásul mindkét gárdánál van kölcsönben Spurs-palánta, a keletieknél Naughton a nyugatiaknál pedig Caulker - mindketten alapembernek számítanak a védelemben, ami mindenképpen szép perspektívát ad fényes jövőnkre tekintve. Rá-ráadásul mindkét csapat a madarak osztályából kapott becenevet, ill. az emblémájukban is ott virítanak a dinók kései leszármazottai. Ma a Kanárikat kell legyőznünk, majd a köztudottan harapós Hattyúk fészkébe kell bemerészkednünk.

Az elmúlt idények szimpatikus újoncai általában megnehezítették a dolgunkat. Három éve a Hull City, tavaly pedig a Blackpool (akiket persze unszimpatikussá tett Charlie Adam tette) tört temérdek borsot az orrunk alá - de még a Burnley is adott egy pofont búcsúzóul mielőtt visszatértek a Championship-be (mondjuk ez az utolsó fordulóban történt, amikor már sok tét nem volt a számunkra, hiszen garantált volt a BL-selejtezős helyünk).

A Norwich eddig erőn felül teljesít - ha minden a szokott forgatókönyv szerint halad, akkor mostanában kellene megmutatkoznia a fáradás első jeleinek. A tabella első felében töltötték a Karácsonyt, és még nem ruházták meg őket úgy istenigazából. Huszonegy megszerzett pontjuk nagy részét otthon zsebelték be - szám szerint tizennégyet. Nyolc meccsen csupán egy tucat gólt kaptak a Carrow Road-on, tehát minden abba az irányba mutat, hogy újabb rendkívül izzadós meccs előtt állunk.

Van azonban pozitív előjel is: a Norwich, mint már írtam, mindenkivel szemben tökösen áll ki. Ami a hozzánk hasonlóan dinamikus csapatokkal szemben (mint a Barca, az Aranycsapat vagy Pelé Santos-a) több mint kockázatos vállalkozás. Adebayor a sorminta szerint gólt fog szerezni (szabályos megadott gól - szabályos meg nem adott gól - szabályos megadott gól - szabályos meg nem adott gól - ...), mellette a Chelsea ellen többnyire átlátszó vdV-re is ráférne egy találat. Két gól szerintem elég is lehet a győzelemhez, mert mostanában elvétve kapunk egy gombócnál többet.

CSAPATHÍREK

A nagy meglepetést már pár sorral fejlebb elrontottam: vdV az aggodalmak ellenére játékra kész. Tehát "csak" két alapember fog tutibiztos hiányozni a kezdőnkből. Lennon és a csütörtök óta regenerálódni képtelen Ledley. Ez éppen elég súlyosan hangzik... pláne úgy, hogy Kaboul szereplése is kérdéses. Kinéz egy Gallas-Bassong középső védő páros... A többi csapatrészben nincs nagy baj, bár Assou-Ekotto és Walker formáját tekintve lehet, hogy Danny Rose és Corluka megérdemelne egy kis játékidőt. De valószínűbb, hogy Harry tartja magát Kyle és Benny kettőséhez.

A hazaiaknál a legfontosabb hiányzó Naughton lesz, aki egyrészt sárgák miatti eltiltását tölti, másrészt az anyaklubja ellen eleve nem játszhatna. A Kanárik legkiválóbb játékosa Steve Morison, nagyon oda kell rá figyeln, de Pilkington, Hoolahan, Holt és az ex-evertonos fiatal Vaughan is nagyon veszélyes tud lenni. A védelemben pedig a United belga reménysége Ritchie de Laet és a középről Bale oldalára vezényelt Russell Martin emelkedik ki. Egyébként érdekességképpen a Norwich minden bizonnyal a legbritebb élcsapat szerte a Szigeteken: a huszonnyolc fős felnőtt keretükből összesen négyen érkeztek a zátonyon kívülről (és közülük is ketten észak-amerikaiak), sőt négy kölcsönben lévő játékosuk is mind angol vagy wales-i.

Friedel

Walker - Gallas - Kaboul/Bassong - Benny

Sandro - Parker - Modric - Bale

van der Vaart

Emmanuel

HOGYÁLLUNK?

A Liverpool, a Chelsea és a Shitty örömteli botladozásai nagyszerű esélyt nyújtanak az ellépésre/zárkózásra. Egy győzelemmel vesztett pontok tekintetében 7 (4) pontosra növelhetjuk Abramoviccsal szembeni előnyünket, míg Manszúr sejket 4 (7) pontra közelíthetjük. A Liverpoollal szemben a már-már majdnem közel megnyugtató 10 (7) pontos differencia is elérhető, míg az Arse valószínűsíthető gólzáporos délutáni győzelmét figyelembe véve is tarthatjuk a 6 (3) pontot Wengerék előtt. Óh, be szép is lenne!

HASRAÜTÉS

East Anglia legjobbja nem szokott adós maradni a gólokkal, tehát olyan győzelmet várok amikor Friedelnek is maga mögé kell nyúlnia. A 3-1 valahogy becsípődött most nekem: Adebayor, Parker és vdV találataival és egy kissé bosszantó Holt fejessel alakul majd ki a végeredmény. De úgy, hogy 2-1 biztosan áll majd valamikor a kijelzőn, hogy kellőképpen rágjuk a körmünket.

Bale oldalán várhatjuk a legtöbb akciót, de alán Walker is hatékonyabban tud majd fellépni a támadásokhoz, mint a Chelsea ellen tette. Mindemellett középen működik a Modric-vdV-Ade tengely ami bármikor képes gólhelyzetet kialakítani akár a szélek bevonása nélkül is. Ha jól emlékszem Morison a pálya széltében szokott veszélyeztetni, de talán a jobb oldal fekszik neki jobban, szóval Assou-Ekottónak jósolok egy kis fejfájást ezügyben, onnan érkezhetnek majd veszélyes beadások.

Kellemes meccsnézést és jó szórakozást!

COME ON YOUUUUUUUU SPUUUUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRSSSSS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik