Sunderland - Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.09.13. 11:09
Véget ért a válogatott szünet, tudtommal nincs új sérültünk - ami nagyon jó hír. Pár játékosunknak kifejezetten kellemes élmények jutottak...

Véget ért a válogatott szünet, tudtommal nincs új sérültünk - ami nagyon jó hír. Pár játékosunknak kifejezetten kellemes élmények jutottak a héten - kiemelném Lamelát, aki a németek elleni di María-show alkalmával csodálatos kapáslövéssel megszerezte első válogatott gólját. Ade is betalált Ghána ellen az ANK-selejtezőn, de Togo ezzel együtt is vereséget szenvedett a Fekete Csillagoktól. Bentaleb Algéria két selejtezője közül csak a másodikon lépett pályára, és ott is csak csereként, ami egyrészt aligha fárasztotta ki nagyon - másrészt elgondolkodtató, hogy az algériai középpályára nem tudja beverekedni magát kezdőként. De ezzel le is tudtam a napi obligát Nabil-szidalmamat. Kane jól játszott és gól szerzett az U21-eseknél. Chiriches végigjátszotta a görögök elleni idegenbeli (zártkapus) meccset, ahol a félórás emberhátrányt is elviselve, gólt sem kapva szerezték meg a három pontot. Ben Davies végigszenvedte az elméletben játékra alkalmas andorrai műfüves műlibalegelőn a wales-iek Bale által inspirált nyögvenyelős győzelmét, ami a talaj miatt lehet, hogy alapból a padra kényszeríti Sunderland-ben. Ha már a Swansea-tól érkező Davies-nél tartunk, megemlíteném még Siggy-t, aki ugyan elhagyott bennünket, de valahogy még mindig a mi fiunknak érzem, és góllal vette ki a részét a fantasztikus 3-0-ás törökverésből.Véget ért a válogatott szünet, tudtommal nincs új sérültünk - ami nagyon jó hír. Pár játékosunknak kifejezetten kellemes élmények jutottak a héten - kiemelném Lamelát, aki a németek elleni di María-show alkalmával csodálatos kapáslövéssel megszerezte első válogatott gólját. Ade is betalált Ghána ellen az ANK-selejtezőn, de Togo ezzel együtt is vereséget szenvedett a Fekete Csillagoktól. Bentaleb Algéria két selejtezője közül csak a másodikon lépett pályára, és ott is csak csereként, ami egyrészt aligha fárasztotta ki nagyon - másrészt elgondolkodtató, hogy az algériai középpályára nem tudja beverekedni magát kezdőként. De ezzel le is tudtam a napi obligát Nabil-szidalmamat. Kane jól játszott és gól szerzett az U21-eseknél. Chiriches végigjátszotta a görögök elleni idegenbeli (zártkapus) meccset, ahol a félórás emberhátrányt is elviselve, gólt sem kapva szerezték meg a három pontot. Ben Davies végigszenvedte az elméletben játékra alkalmas andorrai műfüves műlibalegelőn a wales-iek Bale által inspirált nyögvenyelős győzelmét, ami a talaj miatt lehet, hogy alapból a padra kényszeríti Sunderland-ben. Ha már a Swansea-tól érkező Davies-nél tartunk, megemlíteném még Siggy-t, aki ugyan elhagyott bennünket, de valahogy még mindig a mi fiunknak érzem, és góllal vette ki a részét a fantasztikus 3-0-ás törökverésből.

VÁRHATÓ KEZDŐ

Van esély rá, hogy a két legfrissebb igazolásunk egyaránt bemutatkozzon. Őszintén szólva ráférne a védelmünkre egy kis acélos határozottság, ami elvileg Fazio és Stambouli játékának is alapeleme. A francia elsősorban védekező középpályás, de elvileg a hátvédsor minden posztján bevethető.

Lloris

Dier/Naughton - Fazio/Kaboul - Vertonghen - Rose

Capoue/Stambouli - Paulinho/Stambouli

Lennon/Chadli - Eriksen - Lamela

Adebayor.

Lennon kezdetése azért lehet most indokolt, mert a Sunderland ellen valami oknál fogva jól szokott menni neki a játék. De nagyon könnyen előfordulhat, hogy Chadli megtartja a helyét a kezdőben. A védelemben Dier-t elvileg még tesztelni kell az U21-eseknél összeszedett kisebb nyavalyája miatt, ezért nem veszem százasra a szereplését. Középen én már most bedobnám Faziót - talán nem lassabb Kaboulnál, a fejjátéka kimagasló, bár kérdéses, hogy Poyet csapatának agresszivitását is jól tudná-e kezelni. A Diego Costa-incidens alapján ki lehet nála provokálni a pirosat, és ebből a szempontból Kaboul biztonságosabb megoldás lehet. A középpályán el tudnám képzelni Stamboulit, bár két debütáns együttes szerepeltetése nem biztos, hogy jó ötlet. Rá merném bízni ezt a meccset a Capoue-Paulinho kettősre - de Dembélé sem esélytelen a brazil helyén. Soldado nyaka még mindig merev, így ma délután ő egy masszőrnél próbál majd lazítani.

MIVOLT?

Az utóbbi négy Sunderland elleni meccsünket mind megnyertük, és nyolc meccs óta veretlenek vagyunk velük szemben (6GY, 2D). A sorozatok mindig idegessé tesznek (bár tudom, hogy jelen esetben jelentéktelen statisztikai adatokról van szó csupán), kiváltképp, hogy Poyet legutóbb egy elég régi tabut döntött le, amikor Csozé Chelsea-jét legyőzte a Dácsában. Tavaly Paulinho, azelőtt pedig Lennon góljával nyertünk a Stadium of Light-ban, de mindkét alkalmommal szükségünk volt egy-egy öngólra a hazaiak védelmétől (Cuellar, ill. O'Shea).

Egészen elképesztő mennyiségű, tizenegy játékos szerepelt a Spurs és a Sunderland színeiben is a Premier League születése óta: a kutyaütő kapus Ben Alnwick, Pascal "The Rascal" Chimbonda, a nagy nomád Saha, a finn Spurs-drukker Tainio, Steeeeeeeeeeeeeeed Malbranque, a nálunk egy Pool-elleni Ligakupa meccsen duplázó Frazier Campbell, a mindenhol sok gólt szerző, de sehol sem igazán szeretett Darren Bent, a kopasz skót Alan "Alanzinho" Hutton, az azóta késeléses támadás miatt visszavonulni kényszerülő Calum Davenport (ő volt az áldozat), a focisták között is ritka nagy bunkó Andy Reid és végül a várhatóan ma is pályára lépő Danny Rose.

MILESZ?

A Sunderland eléggé balszerencsésen kezdte a szezont. A West Brom elleni idegenbeli és a ManU elleni hazai meccsüket is megnyerhették volna, de végül be kellett érniük egy-egy ponttal. Van Gaalék ellen meglepően jól állta a sarat a védelmük, szóval kétlem, hogy gólarányt tudnánk ma javítani. Persze nem is ez a cél. A QPR a közös kapocs a két csapat eddigi szezonjában: mi ugye félgőzzel is kiütöttük őket - a Sunderland-et azonban a rákövetkező fordulóban Londonban elkapták Harry-ék, ráadásul Loic Rémy nélkül. Nagyon ikszes meccs volt, a labdát pedig főleg a Macskák birtokolták, de gondolom Redknapp nem forszírozta a labdatartást miután megszerezték a vezetést.

Érdekes lesz látni, hogy a QPR ellen csodásan működő, a Liverpool ellen viszont eléggé nyámnyila letámadás/presszing mennyire lesz hatékony a játékerőt tekintve inkább a Redknapp-gárdára hajazó mai ellenfelünkkel szemben. A tabella hátsó felében elhelyezkedő csapatok ellen AVB és Timmy is egész jól gyűjtögette a pontokat, tehát Pochettinótól is elvárható a győzelem.

A ManU ellen a Mannone - van Aanholt, Brown, O'Shea, Vergini - Buckley, Larsson, Cattermole, Rodwell, Wickham - Fletcher felállásban kezdett Poyet. Közülük senki sem sérült, és eltiltottak sincsenek, tehát szerintem olyan sok oka nem lehet a változtatásra ellenünk sem. Buckley fantasztikusan játszott a ManU ellen, Rózsinak biztosan meggyűlik majd vele a baja. Rajta kívül Rodwell teljesítménye volt még reveláció azon a meccsen, hiszen a ManCity-ben alig láthattuk. Wickham tavaly tavasszal robbant be, több meccset is megnyert a Sunderland-nek. A pad legjobb játékosa szerintem Jordi Gomez - bár tudom, hogy Egon bá Altidore-t is nagyra értékeli, én bevallom ebben nem osztom a Mester véleményét.

HASRAÜTÉS

2-1 ide - slágereredmény az utóbbi évek sunderlandi portyázásain, de most remélem öngól nélkül is sikerül kétszer betalálnunk. Adének jól jönne a gól, a másikat meg szerezze már Lennon egy villámló kontrából, léccccciiiii! Úgy általában szeretném, ha nem kellene kontrákra támaszkodnunk, de minimum egyszer-kétszer mindenképp lesz jó periódusa a hazaiaknak. Ha Naughton kezd, akkor végig síkideg leszek, pláne mert nélküle is van bőven veszélyforrás a védelmünkben. Akár Kaboul akár az új ember lesz Vertonghen partnere. Meg persze a belgának is formajavulásra van szüksége a tavalyi produkciója után. Rózsi meg Rózsi - bár Davies érkezése óta nagyon javult a teljesítménye.

STADION/VEVŐK

A Klub tájékoztatása szerint az új stadion megépüléséhez szinte minden adott - egy helyi acélmű telephelyének a megvételén kívül. A kormány a stadion-projekt Tottenham városrészre gyakorolt, várhatóan nagyon pozitív hatásaira hivatkozva határozatban kötelezte az acélművet a méltányos piaci áron való eladásra (ez nem egyedi eset, sőt általában hasonló helyzetben sokkal gyorsabban hoz ilyen határozatot a kormány) - de a szemét tulaj bíróságra ment a határozat ellen. Így most erre várunk. A bírói ítélet nem kétséges, 99.99%, hogy nekünk (ill. a kormánynak) adnak igazat. A tulaj alighanem arra játszik, hogy a további halasztgatást megelőzve a piacinál jóval magasabb árat kínálunk majd azért cserébe, hogy ejtsék a pert. Vagy egyszerűen csak Arse-szurkoló a tulaj. Nem tudhatjuk.

A Klub eladásáról szóló pletykákat ildomos pletykaként kezelni - a Klub cáfolja, hogy bármiféle tárgyalások folynának az eladásról, jelenleg a stadion az egyetlen nagy volumenű projekt a Tottenham háza táján. A Klub egyébként természetesen mindig "eladó" - ha valaki a piaci vételár sokszorosával kopogtatna Joe Lewis ajtaján, akkor tutira meg tudnának egyezni. De ez a világ minden csapatánál így van. Szóval jelenleg nincs itt semmi látnivaló.

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRRRRRRRSSSSSSSSS!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik