Ligakupa harmadik kör: Stoke - Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2011.09.20. 14:09
Az EL-nek hála mindkét csapat kihagyhatta a Carling Cup második fordulóját - az európai kuparésztvevők minden évben élvezik ezt a kiváltságot....

Az EL-nek hála mindkét csapat kihagyhatta a Carling Cup második fordulóját - az európai kuparésztvevők minden évben élvezik ezt a kiváltságot. Viszont az már kevésbé szerencsés, hogy egyből összejött egy Premier League-párosítás (a tizenhat összecsapásból mindössze négy ilyen akad). Könnyítésképpen mindkét csapat egy kicsit nyomi tizeneggyel készül majd a meccsre - hat nap alatt ez lesz a harmadik tétmeccse mindkét klubnak, és ezt nyilván nem lehet megoldani rotálás nélkül. Ráadásul Pulis a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára az övéit Kijevben is. Tehát aki tippelni akar a meccsre azt először is lebeszélném róla, másodsorban figyelmébe ajánlanám, hogy a Tottenham biztos tartalékos lesz, de a hazaiak talán még vékonyabb csapattal állnak majd ki - harmadsorban pedig azt is meg kell említeni, hogy vasárnap nagyon elpáholták a Fazekasokat Sunderland-ben, szóval lehet, hogy megpróbálnak valamit tenni azért, hogy a szurkolókkal elfeledtessék azt a blamázst. A keret mélysége, viszonylagos kipihentsége és a forma a mi oldalunkon - a hazai pálya és motiváció a másikon.Az EL-nek hála mindkét csapat kihagyhatta a Carling Cup második fordulóját - az európai kuparésztvevők minden évben élvezik ezt a kiváltságot. Viszont az már kevésbé szerencsés, hogy egyből összejött egy Premier League-párosítás (a tizenhat összecsapásból mindössze négy ilyen akad). Könnyítésképpen mindkét csapat egy kicsit nyomi tizeneggyel készül majd a meccsre - hat nap alatt ez lesz a harmadik tétmeccse mindkét klubnak, és ezt nyilván nem lehet megoldani rotálás nélkül. Ráadásul Pulis a lehető legerősebb összeállításban küldte pályára az övéit Kijevben is. Tehát aki tippelni akar a meccsre azt először is lebeszélném róla, másodsorban figyelmébe ajánlanám, hogy a Tottenham biztos tartalékos lesz, de a hazaiak talán még vékonyabb csapattal állnak majd ki - harmadsorban pedig azt is meg kell említeni, hogy vasárnap nagyon elpáholták a Fazekasokat Sunderland-ben, szóval lehet, hogy megpróbálnak valamit tenni azért, hogy a szurkolókkal elfeledtessék azt a blamázst. A keret mélysége, viszonylagos kipihentsége és a forma a mi oldalunkon - a hazai pálya és motiváció a másikon.

CSAPATHÍREK

Annak ellenére, hogy biztosan lesznek fiatalok a kezdőnkben néhány nagyon várt visszatérőt is le-yiddózhatnak utazó szurkolóink ma este. Gallas és Sandro a két legfontosabb név, de nyugodtan idevehetjük Gomes-t is, ha igaznak bizonyulnak a hírek és valóban ő áll majd a kapuban. Rajtuk kívül Pav, Bassong és Corluka mint megszokott beugrók alighanem kezdenek majd, illetve van der Vaart is lehetőséget kaphat a vasárnapi 45 perc után, hogy igazán formába lendüljön. Igazság szerint ez így már eleve nem hangzik rosszul.

A fiatalok között alighanem Giovani és Iago is kezdeni fog, a fennmaradó helyeken pedig Livermore, Carroll, Kane, Nicholson, Townsend osztozhat majd. Sajnos Coulibaly-nak most sincs nyoma Harry nyilatkozataiban - pedig annyira várom már, hogy a felnőttek között is lehetőséget adjunk neki!

A Stoke-nál nem tudom kit fog pihentetni Pulis, elvileg Crouch, Palacios és Woody is játékra kész. Wilson csak 20 percet játszott vasárnap, a két másik ex-Spur viszont végigzakatolta a meccset. Etherington aki szintén volt játékosunk csak egy órát kapott. szóval elvileg ő is szerepet kaphat. A csatárok közül Kenwyne Jones pihent a Sunderland ellen, szóval talán rá is számít ma Pulis.

RÖPKE TÖRTÉNELEM

Mindenki tudja, hogy a Tottenham legutóbbi kupagyőzelme a Carling Cup-ban esett meg - kifejezetten illusztris út vezetett akkor a tetőre: a negyeddöntőben Man City idegenben (70 perc emberhátrányban, 2-0 ide), az elődöntőben az Arsenal (6-2-es összesítés) majd a döntőben a Chelsea, akiket hosszabbítás után a nyáron éppen a Stoke-ba igazolt Woody fejesével vertünk 2-1-re. A következő szezonban is döntőztünk, akkor a ManU ellen tizenegyesekkel alulmaradtunk - ahogy tavaly a Birmingham győzelméért akkor is főleg Ben Fostert illette a dícséret 2009-es ellenfelünk soraiból. Azt viszont kevesebben tudják, hogy a Stoke egyetlen komolyabb kupagyőzelme is ehhez a sorozathoz köthető. És ők is a londoni Kékek ellen zsebelték be a trófeát, szintén 2-1-re nyerve a döntőben. Ez 1972-ben történt és már akkor is hatalmas megkepetésnek számított, a Chelsea ugyanis kevés fényes periódusainak egyikét élte éppen, az előző években FA-kupát és KEK-et is nyertek. A Stoke kapuját Gordon Banks védte, szóval legalább egy csapategységük biztosan világszínvonalú volt ekkor. (1972 ugye a Tottenham-nek is fontos év: ekkor nyertük második európai kupánkat, az akkor először kiírt UEFA-kupa oda-visszavágós döntőjében a Wolves-t vertük 3-2-es összesítéssel.)

A Ligakupában még sosem hozott össze a végzet bennünket a Stoke-kal, legutóbb az 1976-os FA-kupában játszottunk kupameccset ellenük. Akkor mindjárt kettőt is, az 1-1-es első meccs utáni újrajátszást ők nyerték 2-1-re. Legutóbbi két Britannia-stadiumban rendezett bajnokinkat 2-1-re nyertük - két éve Kranjcar és Gudjohnsen döntött, tavaly pedig Bale hozta nekünk a meccset. (No meg Crouch utolsó perces mentése a gólvonalon - vagy ami valószínűbb, hogy a gólvonal mögött.)

Ha valaki tud működő stream-et a mai meccsre, esetleg tud olyan elvetemült sportcsatornáról amely műsorára tűzi a mérkőzést, az ne tartsa magában!

Kellemes délutánt és jó szurkolást estére!

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik