Darázscsípés

2583175 25831752583175 2583175
Vágólapra másolva!
2015.12.27. 23:12
Címkék
Kapott gól nélkül, ellentmondást nem tűrve húztuk be az elmúlt két meccsünket. Sikeresen felálltunk egy fájó és váratlan pofon után. A mai...

Kapott gól nélkül, ellentmondást nem tűrve húztuk be az elmúlt két meccsünket. Sikeresen felálltunk egy fájó és váratlan pofon után. A mai meccsen nagyon fontos lesz az a két tényező, amiben szerintem a legjobbak közé tartozunk a ligában - állóképesség, és mentalitás.

A Norwich elleni meccs mondhatni kötelező volt, és ennek tükrében léptek pályára a srácok. Öröm látni, hogy a tavalyi szezonnal ellentétben idén sokkal többen tudnak huzamosabban jó teljesítményt nyújtani. Egy éve az ötödik legtöbb gólt benyelő csapat voltunk, idén mi kaptuk a legkevesebbet! Bárki ellen felvesszük a versenyt, mindössze két vereséggel állunk, és két góllal még nem kaptunk ki. Egy dolog róható fel - a sok döntetlen.

Toby Alderweireld szerződtetését nagyon pozitívan fogadtuk, és a belga srác hamar a csapat egyik legjobbja lett

Watford FC

Be kell vallanom őszintén - szimpatizálok Quique Sánchez Flores együttesével. A Leicester mellett a Darazsak azok, akik talán a legnagyobb meglepetésként szerepelnek idén a ligában.

Kíváncsiságbólmegnéztem, mit jósoltam nekik nyáron a Premier League elé c. cikksorozat első részében, melyben a friss feljutókkal foglalkoztam:

"A kapuból a szintén jól ismert Heurelho Gomes kirobbanthatatlan, tavaly minden bajnokit végigvédett. A védelemben a frissen igazolt Britos-Prödl páros képviselheti az állandóságot, míg a középpályán a Capoue-Behrami kettős robotolhat. A csapatkapitány Troy Deeney egyben az újonc legveszélyesebb játékosa is, tavaly 21 alkalommal zörgette meg a hálót, de az ifjú Vydra is 16 gólt szerzett a bajnokságban. A nigériai Ighalo is 20 gólig jutott.Szerintem több esélyük van az élvonalban maradni, mint bármely másik feljutónak. Az új nevek jól hangzanak a keretben, ám kérdés, hogy jó dolog-e ilyen mélyen belenyúlni abba, ami tavaly majdnem bajnoki címet eredményezett. A választ csak a szezon végeztével kapjuk meg, de szerintem Flores együttese ki fogja harcolni a bent maradást."

Az biztos, hogy a feljutók közül őkteljesíteneka legjobban, de azt azért nem gondoltam volna, hogy a Deeney-Ighalo duó ilyen hatékony lesz a PL-ben is. Azért az elképesztő, hogy mennyire tőlük függ a Watford eredményessége, rajtukkívül Aké és Abdi szerzett csak gólt a keretből (de ők is csak egyet-egyet). A nagy duó viszont vert tizenkilencet, ebből Ighalo egymaga tizenhármat. Nem kérdés, ha fel tudunk készülni ebből a két játékosból, és okosan megoldjuk a védekezést (ez idén nem lehetetlen végre) akkor nagy esélyünknyílikmegnyerni a meccset. Ez idegenben három csapatnak már sikerült: az Arsenalnak, a Palace-nak és a ManUtd-nek.

Mindössze a svéd Ekstrand hiányzik a hazaiaknál, igaz csórikám még az előző szezonban szedett össze komoly térdsérülést. Visszatérhet kisebb kihagyását követően a Chelsea kölcsönbalhátvédje Nathan Aké, aki a Pool ellen gólt szerzett Bogdán hibáját követően.

Két egykori Spurs-játékos, Étienne Capoue, és Heurelho Gomes is kiválóteljesítménytnyújt a Darazsaknál, egyikük sem hagyott még ki bajnokit az idei szezonban.

A várható kezdőcsapat

Gomes - Nyom, Catchart, Britos, Aké - Abdi, Capoue, Watson, Jurado - Deeney, Ighalo

KOMOLY ERŐFELMÉRŐK ELŐTT

Megerőltető napok elé néznek a srácok, hiszen a mai meccset követően Liverpoolba utazunk, ahol az újév harmadik napján fogad minket az Everton. Utána jön egy kis pihenő, majd három napon belül kétszer játszunk a Leicester ellen otthon. Először FA Kupa, majd bajnokság.

A hírek szerint Dembélé kisebb sérülést szedett össze a Norwich ellen, de a klub hivatalos oldala szerint játszhat ma. Ez azt jelenti, hogy csak Clinton N'Jié, és Alex Pritchard nem bevethető.

Nem jellemző Pochettinora hogy rotálna, így nem is várok változtatásokat a kezdőben. Jól szuperált a védelem Daviessel a bal oldalon, úgyhogy ha nincs leépülve akkor maradni fog vélhetően a csapatban. Talán Eriksen az, akinek indokolt lenne a pihentetése, nem igazán találja a játékát mostanában. Nem tudom ennek mi az oka...Sok helyen olvasom hogy nem a bal oldalon kellene játszania, de szerintem ennek nincs annyira szerepe ebben, mivel rengeteget cserélgeti a csatár mögötti hármas a pozícióját. Viszont ha Alli továbbra is jól játszik, Eriksen pedig bever egy-két szabadot akkor nekem az is megfelel.

Lloris

Walker Alderweireld Vertonghen Davies

Dier Dembélé

Lamela Alli Eriksen

Kane

Elég erősek vagyunk, hogy megverjük a Watfordot, ez nem is kérdés. Mindenki tisztában van vele a klubnál is, hogy hiába friss feljutók, nagyon jó formában vannak, és komoly sikereket értek már el idén. Ettől függetlenül azt mondom mi vagyunk az esélyesek, és ennek fényében én győzelmet várok. Szoros lesz, izgalmas lesz, szűkösen de behúzzuk!

COOOOOOOOOYS!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik