Az átigazolási határidő árnyékában, Norwich 1-1 Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.01.31. 14:01
A minimumot elértük tegnap - nem kaptunk ki, és legalább az Arse-Pool kettőssel szemben nem csökkent az előnyünk. Persze mi lehetett volna ha nyerünk......

A minimumot elértük tegnap - nem kaptunk ki, és legalább az Arse-Pool kettőssel szemben nem csökkent az előnyünk. Persze mi lehetett volna ha nyerünk... két pontra közelíthettük volna Abramovicsot, távol tarthattuk volna a Toffies-t, és hat pontra elléphettünk volna Wengeréktől. Ej, de kár érte... de most már üsse kő, vigye kánya... legalább az egyik pontot megmentettük, a második félidőben szép lassan játékba lendültünk, láthattunk egy nagyon pozitív debütálást Holtby-tól és Bale is felszolgált nekünk egy igazi ínyencfalatot.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Norwich mumusunkká vált az utóbbi egy évben. A legutóbbi ellenük megszerezhető kilenc pontból csak kettőt sikerült beváltani, és mellé még kipicsáztak bennünket a Ligakupából is (persze így legalább megúsztuk a Bradfordot...). Az első félidőben simán lesöpörtek bennünket az asztalról, talán még annál is nagyobb volt a motivációs szakadék a két csapat között a kárunkra mint amit a Leeds ellen figyelhettünk hitetlenkedve. Nem jut eszembe a mieink részéről egyetlen említésre méltó mozdulat sem.

1-0 ODA

A Norwich góljánál egészen nevetségesen védekeztünk. Először is Parker volt a balhátvédünk - hogy Benny éppen hol kolbászolt arról fogalmam nincs. Snodgrass elég simán lefutotta Scottie-t és be is tudta adni a labdát, amit nagyon komolyan megnyomott a szél, és így Lloris végülis úgy döntött, hogy a kapuban marad. Persze hátul volt Walker, Dawson és Vertonghen is, szóval semmi ok nem volt arra, hogy Holt két teljesen üresen álló csapattársat találjon az ötösünk előterében...

Szörnyülködjünk egy darabig ezen a fenti képen. Dawson mégis mit csinál? Lloris-t fogja? De persze Vertonghen sem csinál éppen semmit, szóval Michael-re sem lehet rákenni a dolgot: igazi csapatmunka volt. Még Walkert érheti a legkevesebb kritika, mert ő legalább megpróbálta zavarni Holtot - a többiek teljesen ember és halvány fogalom nélkül ácsorogtak. Benny meg ott sem volt. Dembélé pedig marhára lemaradva kocog éppen a tizenhatosunk felé. Amennyire megérdemelte a Norwich, hogy megszerezze ezt a gólt, annyira megérdemeltük mi, hogy megszerezzék ellenünk.

FÉLIDŐ - 1-0 IDE

A második félidőben aztán fordult a játék képe. Bár az első öt-tíz percben még magabiztos volt a hazai csapat, egyre inkább a fejükre nőttünk. Többször is beszorítottuk őket a kapujuk előterébe, jöttek a beadások, szögletek, majdnem pontos kényszerítők - de valódi ziccerből keveset láthattunk. Aztán érkezett Holtby és vele egy extra dimenzió is a játékunkba - egy kis spontaneitás és extra agresszió. Még a gólunk előtt adott egy nagyon szép, üres területre belőtt labdát Lennonnak, és összeszedett egy sárgát is egy lefújt, szabályosnak tűnő szerelése utáni bíró-gyalázásért. Bale góljában közvetlenül nem volt érintett - mint ahogy senki más sem. Bár Defoe-t meg kell dicsérni amiért a fellőtt labdát visszapasszolta az utánégetőt éppen bekapcsoló Bale-hez. A gólról kár mit mondani - csak nézzük és csodáljuk. Bale eleshetett volna Tettey cinikus buktatási kísérleténél, de hálistennek tovább tudott (és akart) menni. AVB a meccs után sérelmezte, hogy a bíró nem adott lapott az előnyszabály után a norvégnak, amiben van is valami.

Bale vs Kanári-csorda

Az egyenlítés után megszerezhettük volna a győzelmet is - és megint hajszál híján bejött a mindig kétes megítélésű Sigurdsson-Lennon csere. Mark Bunn megint azt a formáját vette elő, amivel simán meg tudná védeni a helyét a Norwich kezdőjében Ruddy felépülése után is. Elképesztő védéssel akadályozta meg, hogy Gylfi győztes gólt szerezzen. Az izlandi elképesztően balszerencsés szezont fut - az Everton, a Stoke és most már a Norwich ellen is nagyon-nagyon kevésen múlt, hogy nem döntötte el a meccset a javunkra. Egy idő után, azonban csak elkezd neki is adni a gép...

Nem mennék végig a mieink teljesítményén részletesen, mert mindenkibe bele lehetne kötni. Defoe mutatója immár egy gól kilenc meccsen - ma is kihagyta a maga ajtó-ablak ziccerét, Dempsey észrevehetetlen volt a 70. percig, amikor is lecserélték, Dembélé nemcsak támadásban, de védekezésben is halvány, erőtlen volt, Parker ugyan rohant mint a mérgezett egér, de szokatlanul sok labdát és párharcot vesztett, Lennon elvétve tudott a védelem mögé kerülni, a hátvédsorunk és Lloris pedig rengeteget hozzátett a hazaiak megérdemelt vezető góljához.

Deviszont! A meccs utolsó félórájában már kifejezetten biztatóan fociztunk! A lendület megvolt, itt-ott a kreativitás is feltűnt - ha ezt a periódust át tudjuk menteni a West Brom elleni, szintén nagyon keménynek ígérkező vasárnapi idegenbeli bajnokira, akkor lesz keresnivalónk. Holtby pedig korábban bejátszhatja magát a kezdőbe mint gondoltuk.

ZÁRUL AZ ABLAK

Levy 23:30-ig még biztos nem kezdi el a bombaigazolásainkkal kapcsolatos teendők elvégzését. Még mindig rengeteg játékossal hoznak bennünket hírbe, viszont egy ideje már annyira nem szoktunk aktívkodni a januári piacon. Emlékezhetünk tavaly télen is csak Saha és Nelsen érkezett a csapathoz. Ebben az ablakban már letudtuk a két érkezőt Fryers és Holtby személyében, szóval inkább a távozási oldalon lesz még mozgás. Bár egy érkező még mindenképp benne van a pakliban. Ez az érkező alighanem csatár lesz - ha nem jön össze az üzlet, az nem jelenti azt, hogy nem próbáltunk hozni valakit, bármit is mondjon AVB a sajtónak. Nem lehet, hogy csak a szurkolókat nyugtalanítja Defoe utóbbi időben, ill. Ade egész évben mutatott góliszonya. (Clint ugye nem echte középcsatár.) Hogy ki lehet a potenciális érkező... ismeritek a neveket: Damiao, Negredo, Hooper, Lisandro (stb.). Szerintem az angol érkezésére van a legnagyobb sansz, de kinézem Levy-ből, hogy varázsol valamit.

Távozási oldalon: Townsend szinte biztos, hogy nem megy sehová, kölcsönben sem. Huddlestone is 90%, hogy marad nálunk tavaszra. Bentley és JJ ellenben elképzelhető, hogy Harry keblén találják magukat - amit részben furcsállok, mivel a nálunk töltött ideje alatt igencsak hanyagolta őket. Sőt, Bentley-t úgy tűnt egyenesen persona non gratának minősítette. Ha igaz, Levy szinte ingyen elengedné őket, csak hogy megszabaduljon a Klub a jelentős fizetésektől. Gomes barátunk észak-londoni karrierje is alighanem véget ért: kölcsönben a Hoffenheimben folytatja. Sok nagyszerű siker részese volt a brazil, én mindig jó szívvel fogok gondolni rá - de talán ugyanannyi alkalommal maradt tátva a szánk az összehasonlíthatatlan bravúrjai után, mint ahányszor a hajunkat téptük a szintén túlvilági bakijai miatt.

Emlékezzünk a bravúrokra

COME ON YOU SPUUURRRRRSSSS!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik