Sunderland 2-2 Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.09.15. 16:09
Nem tudom eldönteni, hogy melyik idegesítőbb: az, amikor egy papíron gyengébb ellenfelet játékban magasan verünk, de egy balszerencsés hiba miatt...

Nem tudom eldönteni, hogy melyik idegesítőbb: az, amikor egy papíron gyengébb ellenfelet játékban magasan verünk, de egy balszerencsés hiba miatt pontokat veszítünk ellenük, vagy az, amikor egy papíron gyengébb ellenfél totál megérdemelten rabol pontot tőlünk. Olyan sok kétség nem férhet hozzá, hogy szombaton egy csont nélkül megnyert meccs csúszott ki a kezünk közül - és most, a közvetlen a meccs utáni kukaborogató idegesség után inkább az optimista, "a pohár félig tele" hozzáállást érzem magamhoz közelebbinek. Tehát részemről arra fókuszálnék, hogy ezt a meccset tulajdonképp úgy játszottuk le, ahogy azt kell. Sokkal jobban domináltuk a hazaiakat, mint tette azt augusztusban a di Maríásított ManU. És itt nem a labdatartásra gondolok, mert az önmagában semmit sem jelent.Nem tudom eldönteni, hogy melyik idegesítőbb: az, amikor egy papíron gyengébb ellenfelet játékban magasan verünk, de egy balszerencsés hiba miatt pontokat veszítünk ellenük, vagy az, amikor egy papíron gyengébb ellenfél totál megérdemelten rabol pontot tőlünk. Olyan sok kétség nem férhet hozzá, hogy szombaton egy csont nélkül megnyert meccs csúszott ki a kezünk közül - és most, a közvetlen a meccs utáni kukaborogató idegesség után inkább az optimista, "a pohár félig tele" hozzáállást érzem magamhoz közelebbinek. Tehát részemről arra fókuszálnék, hogy ezt a meccset tulajdonképp úgy játszottuk le, ahogy azt kell. Sokkal jobban domináltuk a hazaiakat, mint tette azt augusztusban a di Maríásított ManU. És itt nem a labdatartásra gondolok, mert az önmagában semmit sem jelent.

Hatszor találtuk el a kaput - és ebbe nem számít bele Dembélé és Lamela kapufája, hiszen a statisztika azt sima kapura lövésnek veszi. Még fontosabb, hogy a hazaiakat összesen egy kaput eltaláló lövésen tartottuk - ez a védelmünk megszokottnak egyáltalán nem nevezhető összeállítását tekintve nagy szó. Más kérdés, hogy egy lövésből is összejött nekik két gól... (Emlékszem pár éve az Arse egészen történelmi tettet hajtott végre egy Barca elleni idegenbeli BL-meccsen, amikor nemhogy kaput eltaláló lövésük nem volt a kilencven perc alatt, de egyetlen egy kapura szánt lövés nélkül voltak képesek lehozni egy teljes meccset. Ez még a Debrecennek, az Artmediának vagy a Famagusztának sem sikerült. És mégis egy hajszálon múlt, hogy nem ejtették ki Messiéket, mert Piquéről saját hálójába pattant egy szöglet.)

Szóval jól játszottunk, megérdemeltük volna a győzelmet - és mindezt egy nem túl kellemes ellenfél otthonában tettük. De természetesen ettől még szétrobbant a fejem a lefújás után, és elég sokáig tartott újra összerakni. Kérdés, hogy mennyi értelme volt a hajrára középcsatárt cserélnünk. Ade rutinjával lehet, hogy elkerültük volna az öngólt - de az is lehet, hogy lemaradt volna az emberéről, és akkor nem öngól, hanem normál találat miatt szidnánk a sorsot. (Kane mögött két hazai játékos is várta a labdát.) Volt olyan észrevétel is a kommentek között (Egon bá vetette fel), hogy nem feltétlenül kéne mindenkit visszarendelni a tizenhatoson belülre védekezni a szögleteknél és a gól előttihez hasonló, szöglettel felérő szabadrúgásoknál. Minél több játékosunk marad relatíve elől, annál kevesebb ellenfél védő mer előrejönni fejelni, és úgy általában galibát okozni. Az arányok valszeg ugyanazok maradnának, mármint egyenlő eloszlásban lennének a két csapat játékosai, tehát a választás a zsúfoltabb és a szellősebb tizenhatos között adja magát. Emlékeim szerint elég sok gólt szoktunk kapni a "kapu előtti kavarodás" műfajában, tehát elképzelhető, hogy profitálnánk abból, ha több embert hagynánk fenn ezeknél a pontrúgásoknál (amennyiben ezek az emberek tényleg lekötnek megfelelő számú ellenfelet).

A két kapufa és Ade kihagyott ziccere nagyon idegesítő - de azt azért meg kell említenünk, hogy a két gólunk eléggé szerencsés szituációk után született. Az elsőnél Mannone eléggé ügyetlenül ütötte ki Ade lövését - ettől függetlenül Chadli kapásreakciója megsüvegelendő. A másodiknál pedig egy védő által blokkolt beadás landolt Eriksen lába előtt. Persze a hazaiak góljai sem voltak sokkal különbek - Adam Johnson szólója első blikkre akár lenyűgözőnek is tűnhet, de azért kritikán aluli volt, ahogy a védőink szemmel verték a lábmunkáját. Meg aztán meg is pattant vagy háromszor a kapu felé menet, és Lloris, illetve Rose is centikkel maradt le róla. Az utolsó gólhoz pedig mi tettük hozzá a legtöbbet.

Szóval sok mindenen lehet rágódni, és vannak pozitívumok is, de azért nagyon bosszantó a két elherdált pont, még így két nappal az események után is. Ez a játék, egy összeszokottabb védelemmel a Sunderland-hez hasonló csapatok ellen szerintem elég lesz. Most is elég lett volna, ha végig koncentrált volna mindenki. A kései egyenlítő gólnál nemcsak Kane hibázott, hanem a komplett csapat - hiszen akadály nélkül jutott el a beadás a hosszú oldalra. De kár ezen rugózni - Pochettino minden bizonnyal legalább olyan jól látta a problémás komponenseket, mint mi. Pár hét múlva okosabbak leszünk. Addig meg legyünk pozitívak, mert az az egészséges!

COME ON YOU SPUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik