Davies, Vorm, Lamela

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2014.07.24. 19:07
Két új igazolás, plusz egy olyan ember aki gyakorlatilag idén fog érdemben bemutatkozni a csapatban. Közülük ketten léptek pályára tegnap a...

Két új igazolás, plusz egy olyan ember aki gyakorlatilag idén fog érdemben bemutatkozni a csapatban. Közülük ketten léptek pályára tegnap a Toronto FC ellen - Davies és Lamela is az első félidőben kapott lehetőséget, és jó volt nézni mindkettőjük játékát. Davies nagyon aktívan segítette a támadásokat, hátul nem sok dolga volt, de én speciel egyetlen hibát sem láttam tőle. Lamela szabad szerepkörben rohangált Soldado mögött, és többnyire bejöttek a passzai, a két szép gólja mellett is került még helyzetbe, és ez nem rossz teljesítmény negyvenöt perc alatt. Vorm még nem mutatkozhatott be - Friedel védte végig ezt a meccset is. Ő volt az egyetlen, akit nem cserélt le Pochettino a szünetben. Az első félidőben sok dolga nem volt (bár kibokszolt pár beadást és egy indításra is jól ért oda Defoe előtt!), de aztán Dawsonék kétszer is megszopatták a második félidőben. Nem szolgált rá pedig.Két új igazolás, plusz egy olyan ember aki gyakorlatilag idén fog érdemben bemutatkozni a csapatban. Közülük ketten léptek pályára tegnap a Toronto FC ellen - Davies és Lamela is az első félidőben kapott lehetőséget, és jó volt nézni mindkettőjük játékát. Davies nagyon aktívan segítette a támadásokat, hátul nem sok dolga volt, de én speciel egyetlen hibát sem láttam tőle. Lamela szabad szerepkörben rohangált Soldado mögött, és többnyire bejöttek a passzai, a két szép gólja mellett is került még helyzetbe, és ez nem rossz teljesítmény negyvenöt perc alatt. Vorm még nem mutatkozhatott be - Friedel védte végig ezt a meccset is. Ő volt az egyetlen, akit nem cserélt le Pochettino a szünetben. Az első félidőben sok dolga nem volt (bár kibokszolt pár beadást és egy indításra is jól ért oda Defoe előtt!), de aztán Dawsonék kétszer is megszopatták a második félidőben. Nem szolgált rá pedig.

Eléggé sokkoló volt a különbség a szünet előtti és utáni játékunk között. Ezzel a tizeneggyel kezdtünk:

Friedel

Naughton - Kaboul - Veljkovic - Davies

Capoue - Mason

Lennon - Lamela - Eriksen

Soldado.

Majd ezzel folytattuk:

Friedel

Walker - Dawson - Fryers - Rose

Carroll - Holtby

Townsend - Ceballos - Falque

Kane.

Basszus, még mindig rengeteg játékosunk van... Adebayor és Sandro mellett a hét vébérésztvevő sincs még a csapattal. No, de vissza a meccshez! Szembeötlő volt, hogy mind a védekezés, mind a támadójáték sokkal jobban ment a kezdőnek. Elsősorban a védelem közepe tűnt nagyon bizonytalannak a második félidőben - nem akarok beszállni én is a Dawsont ekézők kórusába, de eléggé kifelé áll a rúdja. Rose becsülettel próbálta segíteni a támadásokat, de Holtby-n és Townsenden kívül csak Falque volt társa ebben. Ceballos labdatemetőként funkcionált, Kane pedig szinte labdába sem ért. Carrollt pedig észre sem vettem amíg el nem olvastam a második félidős névsort - bár rémlett, hogy mintha lett volna egy srác, aki rendre amolyan echte carrollosan pattant le a kanadaiak 18 éves újonc reménységéről a kezdőkörben.

Mason, Lennon, Davies és Lamela.

Lamela megkötések nélküli kreatív szabadságot kapott Pochettinótól - összevissza váltogatta a pozícióját Soldado mögött (néha előtte is megfordult), Eriksen és Lennon pedig elsősorban a szélekért feleltek - DE még ők is gyakran megfordultak középen. Igen, Lennon is. Nagyon jó volt látni még, hogy évek múltán először megint láthattunk agresszív letámadást a mieinktől - de ez is csak egy félidőn át tartott. (Persze nem tudom, milyen utasításokat adott a szünetben Pochettino, tehát azért nem tudom teljes magabiztossággal a játékosok nyakába varrni a második félidei megtorpanást.)

Davies-en és Lamelán kívül nagyon kellemes meglepetés volt Veljkovic magabiztos játéka. Capoue és Mason pedig szintén váratlanul harmonikusan mozogtak együtt a középpálya közepén. Bár utóbbitól sok emlékezetes megoldást nem láttam - de kettejüknek nem is elsősorban ez volt a feladata. A második félidei bagázsból Rose-t tudnám kiemelni, akinek lehet, hogy jót tesz majd a Davies által megtestesített konkurencia. De Falque is jobb volt, mint vártam, és Townsend gólja is remekül sikerült.

Itt az összefoglaló (amit az előző poszt alá már Robbie bekommentelt, ezúton is köszönet érte!).

Ez volt csapatunk első győzelme Pochettino irányításával.

Búcsúzóul egy tetszetős Ben Davies-gól egy tavalyi Arse elleni bajnokiról:

COME ON YOU SPUUUUURRRRRRSSSSSS!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik