Norwich City - Tottenham Hotspur

Vágólapra másolva!
2014.02.23. 00:02
East Anglia egyik legfestőibb városába visz bennünket a PL következő állomása. A helyi focicsapat az egyik legfurább gárda az országban - már...

East Anglia egyik legfestőibb városába visz bennünket a PL következő állomása. A helyi focicsapat az egyik legfurább gárda az országban - már a színösszeállításuk is nagyon meglepő, hiszen Anglia több száz csapata közül egy kezünkön meg tudnánk számolni azokat, amelyek zöldet is visznek a mezükre. Övék a világ legrégibb szurkolói dala, az 1902(!) óta folyamatosan(!) használatban lévő On The Ball, City. Emellett Stephen Fry személyében Anglia egyik legnépszerűbb színésze/humoristája/írója/szónoka/műsorvezetője/aktivistája a klub tiszteletbeli elnöke. A legtöbben talán az azóta Dr. House-ként világsztárrá váló Hugh Laurie-val együtt írt és előadott vicc-jelenetekből, vagy a csodás Quite Interesting nevű humoros műveltségi vetélkedőből, esetleg a Fekete Viperából ismerhetik - de az Oscar Wilde-rajongókban talán az ír író filmvásznon történő megszemélyesítése hagyta a legmélyebb nyomokat. Egyébként anyai ágon magyar zsidó felmenői vannak. A Spurs-szurkolók számára a jelenlegi vezetőedző, Chris Hughton miatt tarthat számot különleges érdeklődésre Norfolk gyöngye: legendás balbekkünk a Tottenham legutóbbi aranykorszakának egyik legfontosabb játékosa volt. Szóval a mi szempontunkból szimpatikus kis csapat a Kanáriké, és remélem, hogy sikerül bennmaradniuk - még akkor is, ha idén eddig a liga legnézhetetlenebb focit játszó gárdái közé is tartoznak. Most persze azért fogok szurkolni, hogy minél nagyobb pofonba nézzenek bele aranylábú fiaink ellen.East Anglia egyik legfestőibb városába visz bennünket a PL következő állomása. A helyi focicsapat az egyik legfurább gárda az országban - már a színösszeállításuk is nagyon meglepő, hiszen Anglia több száz csapata közül egy kezünkön meg tudnánk számolni azokat, amelyek zöldet is visznek a mezükre. Övék a világ legrégibb szurkolói dala, az 1902(!) óta folyamatosan(!) használatban lévő On The Ball, City. Emellett Stephen Fry személyében Anglia egyik legnépszerűbb színésze/humoristája/írója/szónoka/műsorvezetője/aktivistája a klub tiszteletbeli elnöke. A legtöbben talán az azóta Dr. House-ként világsztárrá váló Hugh Laurie-val együtt írt és előadott vicc-jelenetekből, vagy a csodás Quite Interesting nevű humoros műveltségi vetélkedőből, esetleg a Fekete Viperából ismerhetik - de az Oscar Wilde-rajongókban talán az ír író filmvásznon történő megszemélyesítése hagyta a legmélyebb nyomokat. Egyébként anyai ágon magyar zsidó felmenői vannak. A Spurs-szurkolók számára a jelenlegi vezetőedző, Chris Hughton miatt tarthat számot különleges érdeklődésre Norfolk gyöngye: legendás balbekkünk a Tottenham legutóbbi aranykorszakának egyik legfontosabb játékosa volt. Szóval a mi szempontunkból szimpatikus kis csapat a Kanáriké, és remélem, hogy sikerül bennmaradniuk - még akkor is, ha idén eddig a liga legnézhetetlenebb focit játszó gárdái közé is tartoznak. Most persze azért fogok szurkolni, hogy minél nagyobb pofonba nézzenek bele aranylábú fiaink ellen.

CSAPATHÍREK

A dnyipropetrovszki csökkentett habzású teljesítmény után nem lesz egyszerű felpörgetni a csapatot. Szerencsére lesz jó pár ember, akik csütörtökön otthon maradhattak, és így remélhetőleg tudnak majd némi életet vinni a támadójátékunkba. A frissen csatlakozók névsora: Lloris, Adebayor, Kaboul, Dembélé, Lennon és Walker. Ők akár mindannyian a kezdőben találhatják magukat. Sandro szépen gyógyulgat, nemsokára vele is számolhatunk. Vlad és Lamela visszatérése azonban még odébb van. Kezd egy kicsit nyugtalanítóan gyanússá válni az argentin sérülése - remélem nem az van a dolog mögött, hogy nem akarjuk, hogy lesérüljön a nyári átigazolási szezonra. Hatalmas ígéret a srác, és nagyon remélem, hogy megkapja a lehetőséget arra, hogy nálunk váljon klasszissá.

Lloris

Walker - Kaboul - Vertonghen - Rose

Lennon - Paulinho/Dembélé - Eriksen - Siggy/Townsend

Soldado/Dembélé - Adebayor.

Szívesen látnám újra a 4-4-2-t. Bentaleb lehet, hogy január 1-je óta először nem lesz ott a kezdőben, de nem mernék rá mérget venni. Egyébként a srác úgy döntött, hogy nem Franciaországot, hanem Algériát szeretné válogatott szinten képviselni - ami azt jelenti, hogy eggyel több játékosunk lesz ott a brazíliai VB-n. Dembélé kezdetése ellen csak annyi szól, hogy Palikánál kevésbé tud védekezni (bár a labdatartásban hasonló mértékben jobb). Adebayornak elvileg van egy kicsi lábsérülése, de reménykedjünk, hogy a héten sikerült neki leráznia magáról ezt a nyavalyát is. Soldadot bennhagynám a kezdőben, legfeljebb lehozzuk, ha megint olyan szerencsétlen napja lesz.

ŐK

A Kanáriknál a Szarkáktól érkezett Gutierrez, az ellenünk érthetetlen okból rendre jól játszó Elliott Bennett és egy kemény védő, Michael Turner hiányozik majd. A csatáraik között a nálunk nevelkedett Hooper van talán a legjobb formában, a fantasztikus nevű, és egykor velünk is hírbe hozott Ricky van Wolfswinkel pedig minden bizonnyal a legrosszabban. Kábé annyira érik neki a gól, mint nálunk Soldadónak. Mellettük van még egy Elmander és egy Becchio - előbbinek voltak már nagyon jó meccsei a PL-ben, utóbbi pedig az alsóbb ligákban repesztette nagyon jól a múltban. Elvileg tehát lenne bőven mire alapozni a sárgazöldek támadójátékát, mégis nagyon kevés gólt szereznek - viszont legalább relatíve keveset is kapnak (ismerős?). Mondjuk múlt héten az Upton Parkban simán rúghattak volna egy négyest a ziccerbe hajló helyzeteik száma alapján.

A középpályájukon is van jó pár értelmes arc: Snodgrass és Pilkington pontrúgásokból is kifejezetten veszélyes tud lenni, Hoolahan és Redmond gyors és jól cselez, Fer és Tettey pedig az izmot, a parasztkodást és a bulldog mentalitást biztosítja. A védelmükben azért találhatunk gyenge láncszemeket - sok mindent elmond, hogy Bassong talán a legjobbjuk ebben a csapatrészben. Yobo kölcsönvétele is azt mutatja, hogy komoly minőségdeficit járja át a hátsó fertályukat. Garrido mondjuk megfordult már pár neves csapatban, tehát ő elvileg ráncba szedhetné őket. Ruddy személyében olyan kapusuk van aki általában megbízható, de időről időre előjön belőle Robbo és Gomes szerelemgyereke.

MILESZ?

Hughtont általában azért szokták szidni a Norwich szurkolók, mert nem tudják helyén kezelni a csapatukat nagyon negatívan szoktak hozzálátni a papíron veretesebb ellenfelek elleni hazai meccsekhez. Ez nekünk is jól jönne, mert lehetőséget kaphatnánk általa arra, hogy bemelegítsük a csapat motorját, és a meccs nagy részében dallamosan roboghatna a támadójátékunk. Legutóbb két éve és két hónapja távoztunk három ponttal a Carrow Road-ról - akkor egy csodás Bale-dupla kellett a győzelemhez. A múlt őszi hazai meccsen is egy duplával sikerült behúznunk a maximális pontszámot - akkor Gylfi volt a hős. Egy dupla most is megtenné a hatását, mert mind már említettem a Kanárik enyhén szólva nem fossák a gólokat, sőt már-már kezd krónikussá válni a metaforikus székrekedés. Amikor még élt az NST talán pöte blogger volt az, aki Keano Liverpoolba szerződése után minden beharangozóban betippelt egy duplát az tányérképű írnek. És legalább egyszer be is jött neki. Ennek emlékére felteszek egy jelképes összeget Soldado két góljára. 2-0 ide.

COME ON YOU SPUUUURRRRRSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik