A Derby előtti derby: West Ham - Spurs

2367391 23673912367391 2367391
Vágólapra másolva!
2013.02.25. 17:02
Remélhetőleg a csapat nem esik bele abba a hibába, mint sok szurkoló (köztük én is), hogy már most is inkább a vasárnapi meccsre koncentrálna...

Remélhetőleg a csapat nem esik bele abba a hibába, mint sok szurkoló (köztük én is), hogy már most is inkább a vasárnapi meccsre koncentrálna, semmint az Upton Park-beli látogatásra. Akármennyire is a North London Derby a legeslegeslegesleg, most nem szabad a West Ham-nél előrébb tekinteni. Talán minden eddiginél szálkásabb csapat benyomását kelti a Hammers Allardyce alatt. A PL-érát tekintve általában a játékosság dominált a focijukban, vagy legalábbis megpróbáltak szép dolgokat is mutatni - de mióta Ülő Béka tartja az edzéseiket igencsak előtérbe került a fizikális stílus. A játékosaik is megvannak hozzá: minden csapatrészben találunk pár, kocsmai verekedéseknél is komoly hasznot hajtó arcot - a védelemben Collins és Demel, a középpályán Diamé és Nolan, elől pedig Carroll és Carlton Cole. Szóval szálkásodott rendesen a Kalapácsos brigád, de azért maradtak olyan játékosok is a keretben akikbe szorult kreativitás; sőt, a saját nevelésű Noble és Collison mellett új és régi-új arcok is hoztak némi fineszt a csapatba: Jarvis, Vaz Te és az újra focistára hajazó Joe Cole is tud váratlant mutatni.Remélhetőleg a csapat nem esik bele abba a hibába, mint sok szurkoló (köztük én is), hogy már most is inkább a vasárnapi meccsre koncentrálna, semmint az Upton Park-beli látogatásra. Akármennyire is a North London Derby a legeslegeslegesleg, most nem szabad a West Ham-nél előrébb tekinteni. Talán minden eddiginél szálkásabb csapat benyomását kelti a Hammers Allardyce alatt. A PL-érát tekintve általában a játékosság dominált a focijukban, vagy legalábbis megpróbáltak szép dolgokat is mutatni - de mióta Ülő Béka tartja az edzéseiket igencsak előtérbe került a fizikális stílus. A játékosaik is megvannak hozzá: minden csapatrészben találunk pár, kocsmai verekedéseknél is komoly hasznot hajtó arcot - a védelemben Collins és Demel, a középpályán Diamé és Nolan, elől pedig Carroll és Carlton Cole. Szóval szálkásodott rendesen a Kalapácsos brigád, de azért maradtak olyan játékosok is a keretben akikbe szorult kreativitás; sőt, a saját nevelésű Noble és Collison mellett új és régi-új arcok is hoztak némi fineszt a csapatba: Jarvis, Vaz Te és az újra focistára hajazó Joe Cole is tud váratlant mutatni.

CSAPATHÍREK

Sajna az ex-Hammer Defoe nem jött rendbe - pedig ő nagyon szeret a nevelőklubja ellen focizni. Huddlestone gyógyulásában bíztam, de az sem jött össze, Kaboul és Sandro hiánya pedig sajnos megszokott. A kapuba természetesen visszatér Lloris, előtte pedig nem bánnám a Lyonban látott négyest, de valószínűbb, hogy Gallas helyén Dawson vagy Caulker fog küzdeni a kalapácsos emberekkel. Végülis sok múlik majd a fizikális tulajdonságokon, abban meg Billy már inkább alul szokott maradni, mintsem felül. A középpályán Bale és Lennon között Dembélé helyét biztosra venném - hátha visszahozta az önbizalmát és a jó formáját az a csodálatos, továbbjutást érő lyoni bomba. Mellette AVB helyében lehet, hogy kipróbálnám Parker helyén Holtby-t a pitbull szerepkörben. Harapni Lewis is tud, és lehet jót tenne egy kis pihenő Scottie-nak. Bár neki meg extra motivációt adhat a Kalapácsos múltja - no meg az ellenfél jó pár játékosát jobban ismeri, mint nálunk bárki. Adebayor mögött a legképlékenyebb a helyzet: Holtby, Siggy és Dempsey egyaránt jogot formálhat a pozícióra. A németet nem félteném annak ellenére sem, hogy a külföldiek számára általában erős sokkhatást okoz az első, Allardyce-csapat elleni meccs. Dempsey viszont nagyobb darab, és bizonyos szögből hasonlít Dr. House-ra... nehéz választás. És akkor még Siggy is ott van, aki elvileg a legjobban céloz mindhármuk közül. (Persze bálnára könnyű.)

Lloris

Walker - Dawson/Caulker - Vertonghen - Assou-Ekotto/Naughton

Parker/Holtby - Dembélé

Lennon - Holtby/Dempsey - Bale

Adebayor.

Persze az is elképzelhető, hogy az ellenfél kilétére való tekintettel AVB totál elangolosítja a védelmünket és Vertonghent is kiszedi hátulról. Volt már ilyenre példa a közelmúltban, és a várakozásokkal ellentétben nem is fáztunk rá. A középpályánknak nagyon brutálnak kell ma lennie, Diamé egymaga is képes dominálni meccseket, ha jó napja van. Lennon és Bale számára kihívást jelenthet a West Ham pályájának szűkös volta - az utóbbi időben megszokottnál jóval pontosabb passzjáték, és sokkal biztosabb labdakezelés mellett lehet csak esélyünk a védelem mögé kerülni. Adebayor miatt különösebben nem aggódom. A nyers erőt tekintve a kelta csatalovaktól származó Collins-t is megeszi reggelire, a formájának meg azért tényleg vissza kell előbb-utóbb lendülnie a normális kerékvágásba!?!? Ugye? (Bár a tavaly előtti szezonban Defoe-nál is ugyanerre vártunk, aztán négy bajnoki góllal zárta az idényt.)

ŐK

A bordó-kékeknél bezzeg nincs hiányzó - sőt, ahogy már fentebb említésre került, a liverpooli közkórház boncasztaláról megvett Joe Cole-t is feltámasztották. Aggódom egy kicsit a srác miatt - a Chelsea-ben mindig kifejezetten jól focizott ellenünk, és tényleg úgy tűnik, mintha újjászületett volna a nevelő egyesülete akolmelegében a pár éves mersey-parti ridegtartás után. Matt Jarvis-ról is kellemetlen emlékeim vannak még a Wolves elleni meccseinkről - emlékszem egy pár évvel ezelőtti 3-3-ra amikor nagyon ficánkolt. Nagyon masszív csapat a West Ham, és a két technikás szélső extra opciókat adhat Allardyce-nak, ha esetleg a long-ballokon kívül mást is meg akarna kockáztatni. De akkor is lesz dolga bőven a védelmünknek, ha mással sem próbálkoznak egész meccsen mint Carroll vagy Cole fejberúgásával. Ja, és persze ott lesz még a Ligue 1 elfeledett gólkirálya, az Arse-tól kölcsönben érkezett Samah, aki keményebben küzdött az alatt a fél félidő alatt amit bordó-kékben láttam tőle, mint amit az Arse-ba igazolása óta bármikor mutatott a PL-ben.

Amúgy semmi bajom az öreggel, de a megkapó a hasonlóság.

MILESZ?

A nagy churchilli hármasból - vér, verejték és könnyek - remélem csak az izzadtság teszi tiszteletét a meccsen. Őszintén szólva muszáj lenne nyernünk, mert egyrészt a seggünkben van az Arse, másrészt egy győzelemmel feljöhetnénk a dobogóra, hiszen hétvégén kiderült, hogy az arab nyálverés nagyobb hullámokat ver, mint az orosz nyálverés. Ráadásul elvileg bőven jobb csapatunk van, mint a Kalapácsosoknak, így illene is nyerni. Persze elvileg fáradtabbak leszünk, de ha erre hivatkozunk, akkor megint csak oda lyukadunk ki, hogy a BL-ben sem lesz könnyebb dolgunk. Bírni kell a kettős terhelést. A West Ham háza tájáról egyszerre jönnek olyan nyilatkozatok, hogy egyemberes csapat vagyunk, így ha Bale-t kordában tudják tartani, akkor nyert ügyük van, illetve olyanok, miszerint tömve vagyunk gólveszélyes focistákkal, így hiba lenne pusztán Bale-re koncentrálni. Nem kétlem, hogy Gareth-re ketten-hárman fognak majd figyelni, de ez nem jelenti azt, hogy Adebayor és Lennon kedvére futkoshat a tizenhatosuk előterében. Meg kell majd szenvedni a jó eredményért.

Hasraütés gyanánt egy küzdelmes 2-1-et tippelek. Nálunk Robbie Keane Adebayor jelentkezik a megszokott (módon hiába jósolt) duplával, a házigazdáknál pedig Joe Cole varázsol középre egy csodálatos beadást oxival, amit Carroll két és fél méteres magasságból ollóz a ficakba - csak hogy szegény Liverpoolnak megint fájhasson valami.

Ha megnyerjük ezt a londoni derby-t, az szinte duplán számítana, hiszen nyugat-london szlavofiljeinek is legalább annyira fájna, mint a Hammers-nek.

ELŐRE A DOBOGÓÉRT!

COME ON YOU SPUUUUUUURRRRRRRRRSSSSSSSS!!!!!!!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik