Idő kérdése

Vágólapra másolva!
2012.09.10. 20:09
Címkék
Nem kezdtük túlzottan prímán a szezont. Ennyit be kell ismernie a hozzám hasonlóan türelmes optimistának is. Ennél tovább azonban kár menni...

Nem kezdtük túlzottan prímán a szezont. Ennyit be kell ismernie a hozzám hasonlóan türelmes optimistának is. Ennél tovább azonban kár menni egyelőre, mert semmi értelme. Akit nagy aggodalommal tölt el az elmúlt három bajnokinkon mutatott játék, illetve a három forduló alatt összegereblyézett kettő soványka pontocska, és mindezt AVB számlájára írja az elfelejti, hogy február közepe óta vagyunk többé-kevésbé konzisztensen szarok. Február második felétől a bajnokság végéig Modric, vdV, Parker, King és egy fitt Adebayor közreműködésével sikerült echte kieső formát mutatva abszolválni a meccseinket. A fenti névsorból AVB-nek csakis van der Vaart hiányához van köze. Modric már tavaly is kölcsönben volt nálunk a Madridtól, Parkert Harry és Hodgson közös erővel amortizálta le a kórházig nyár végére, Adebayor megvételét pedig megintcsak nem a portugál húzta el eddig. Nem akarom azt mondani, hogy szerintem André kománk eddig semmiben sem hibázott, hiszen vdV miatt évekig remeg majd bennem (is) a düh, és Jake erőltetése Sandro mellett a két elvileg lájtosabb hazai meccsen szintén annyi szöget ütött a fejembe, hogy messziről úgy tűnhet mintha egy sündisznó ülne a koponyám helyén, de be kell látnunk, hogy tavasszal kurva mély gödörbe kerültünk. Időbe telik amíg kikecmergünk belőle.Nem kezdtük túlzottan prímán a szezont. Ennyit be kell ismernie a hozzám hasonlóan türelmes optimistának is. Ennél tovább azonban kár menni egyelőre, mert semmi értelme. Akit nagy aggodalommal tölt el az elmúlt három bajnokinkon mutatott játék, illetve a három forduló alatt összegereblyézett kettő soványka pontocska, és mindezt AVB számlájára írja az elfelejti, hogy február közepe óta vagyunk többé-kevésbé konzisztensen szarok. Február második felétől a bajnokság végéig Modric, vdV, Parker, King és egy fitt Adebayor közreműködésével sikerült echte kieső formát mutatva abszolválni a meccseinket. A fenti névsorból AVB-nek csakis van der Vaart hiányához van köze. Modric már tavaly is kölcsönben volt nálunk a Madridtól, Parkert Harry és Hodgson közös erővel amortizálta le a kórházig nyár végére, Adebayor megvételét pedig megintcsak nem a portugál húzta el eddig. Nem akarom azt mondani, hogy szerintem André kománk eddig semmiben sem hibázott, hiszen vdV miatt évekig remeg majd bennem (is) a düh, és Jake erőltetése Sandro mellett a két elvileg lájtosabb hazai meccsen szintén annyi szöget ütött a fejembe, hogy messziről úgy tűnhet mintha egy sündisznó ülne a koponyám helyén, de be kell látnunk, hogy tavasszal kurva mély gödörbe kerültünk. Időbe telik amíg kikecmergünk belőle.

Persze lehet, hogy a kórusnak prédikálok, és senkin sem lett úrrá a pánikhangulat. Igen, fájdalmas látni azt amit a hazai meccseken műveltünk, annál is inkább mert a 'Castle otthonában kifejezetten bíztató volt a mutatott játék. De valószínű, hogy pillanatnyi fellángolás volt az a meccs, és inkább a második és harmadik forduló nyögvenyelős, kreativitást nélkülöző, esetleges támadójátéka a standard jelenleg. Csak magamat tudom ismételni: ugyanez volt tavasszal is. Sőt, akkor talán még idegesítőbb volt a dolog, hiszen legtöbbször Luka és Rafa is a pályán volt a legnézhetetlenebb percekben. Most a két világsztár helyén fiatal ígéretek próbálkoznak, és noha mind Gylfi, mind Dembélé bemutatkozása szolgáltat okot a bizakodásra, de ahhoz is idő kell, hogy ők igazán játékba lendüljenek, és meghatározó emberei legyenek a csapatnak.

Papíron ideális volt az augusztusi sorsolásunk, de abból a szempontból az ellenfél kiléte szinte lényegtelen, hogy nem volt szabad arra számítanunk, hogy varázsütésre magunk mögött hagyjuk az elmúlt hónapok borzalmasan szar formáját. Emlékezzünk rá (nem kellemes, tudom), hogy képesek voltunk bárkitől rosszabbnál rosszabb játékkal kikapni. Például a Norwich-tól is. Hazai pályán. Most is közel álltunk hozzá, de ez megintcsak azt mutatja, hogy a közelmúlt negatív légköre és beidegződései még nagyon is velünk élnek.

RÓZSATERMESZTÉS

Bizony ipari mennyiségben van szükségünk a türelemre. AVB nem rossz edző, de nem is mágus. Kompetens, otthon van a legújabb szisztémákban, jól beszél angolul (bár gyakran politikusokra hajazóan ködösen fogalmaz), és kizárt dolog, hogy annyira rosszul értene a játékosok nyelvén mint amire a Chelsea-nél eltöltött boldogtalan hónapjai alapján következtetnénk. [Gondoljunk csak bele milyen alakokkal kellett (volna) neki kijönnie ott. A Portónál klappolt minden, egyetlen egykori játékosától sem lehet rossz szót hallani felőle.] Jó kis keret jött össze most a Lane-en, de a tavalyinál nem jobb, sőt. Egyedül a kapusposzton erősödtünk.

CSÚCSFORGALOM

A szünet után két hét alatt négy meccset játszunk, és jelenleg minél sűrűbb a program annál jobb. Reading idegenben, Lazio otthon, QPR otthon, Carlisle idegenben. Két bajnoki és két kupameccs - lesz alkalom Dempsey és Dembélé számára is, hogy összeszokjon a kerettel, és alighanem Lloris is kap majd egy-két meccset. (Egyébként ha már nála tartunk: nem hiszem el, hogy Deschamps szarkavarása egyértelműen visszavezethető a kapusra. Profi focista nem lepődhet meg, ha azt hallja az edzőjétől, hogy mindenkinek meg kell dolgoznia a kezdőcsapatba kerülésért. A francia szövkap valszeg jelentősen felnagyította Lloris reakcióját, ami abból a szempontból érthető, hogy a francia válogatott csapatkapitányáról van szó.)

Noszóval, az elkövetkezendő négy meccsen se várjunk csodát, és lehengerlő játékot. A lassú fejlődés, a felismerhető koncepció már értékelendő pozitívum. Ha eredmények is jönnek az még jobb. De ha nem, akkor sem kell pánikolni. Nem akarom azt sugallni, hogy Redknapp az oka a három nyeretlen meccsnek, hiszen a tavaszi borzalom nem csak az ő lelkén szárad. De nem szabad elfelejteni, hogy tavaly a szezon második felének egészében kieső formát mutattunk. Nem is a középcsapatok szintjére estünk vissza, hanem a kiesőjelöltekére. Én is szeretném az első négy hely valamelyikére prognosztizálni a csapatot, de realisztikusan ez inkább jövőre lehet esélyes. Idén hatalmas meglepetés lenne - nem is elsősorban Modric, King és vdV hiánya miatt, hanem azért mert a múlt szezon második felén nagyon nehéz lesz túltennie magát a csapatnak. Idén az EL-hely és egy kupa az amiben "legitim" módon reménykedhetünk. (Ettől függetlenül én is a fekete piacon válogatom az elvárásaimat...)

COME ON YOU SPURS!!!!!

(U.i.: közben Bentley Rosztovba ment januárig kölcsönben... szóval vannak még csodák.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik