Milan-verés, Sandro-suli, tíz napos pangás

Vágólapra másolva!
2011.03.13. 16:03
Bocsánatkéréssel kell kezdenem a bejegyzést, mégpedig a Wolves és a Milan meccsek utáni értékelő-posztok elmaradása miatt muszáj a jóindulatotokért...

Bocsánatkéréssel kell kezdenem a bejegyzést, mégpedig a Wolves és a Milan meccsek utáni értékelő-posztok elmaradása miatt muszáj a jóindulatotokért könyörögnöm. Remélem nem taszítottam senkit az öngyilkosságba ezzel, de ha mégis akkor őszintén sajnálom és nyugodjon békében az illető. Igyekszem az ilyen kihagyásokat elkerülni, de nyilván elő fog még fordulni. No, de hogy ezzel megvagyunk: micsoda hét volt ez megint! Bebiztosítottuk, hogy Milánó mindkét felének lakosságát egyformán kirázza a hideg a Tottenham név hallatán (és nemcsak a szóközepi hangszalag-zárhang miatt). Megtudtuk azt is, hogy nálunk játszik a brazil válogatott jövőbeli sikereinek letéteményese, Sandro Ranieri Guimarães Cordeiro. No meg az is kiderült, hogy közben kötöttünk egy évi tízmillió fontot érő szponzori szerződést az amerikai Under Armour ruházati céggel. Nem rossz!Bocsánatkéréssel kell kezdenem a bejegyzést, mégpedig a Wolves és a Milan meccsek utáni értékelő-posztok elmaradása miatt muszáj a jóindulatotokért könyörögnöm. Remélem nem taszítottam senkit az öngyilkosságba ezzel, de ha mégis akkor őszintén sajnálom és nyugodjon békében az illető. Igyekszem az ilyen kihagyásokat elkerülni, de nyilván elő fog még fordulni. No, de hogy ezzel megvagyunk: micsoda hét volt ez megint! Bebiztosítottuk, hogy Milánó mindkét felének lakosságát egyformán kirázza a hideg a Tottenham név hallatán (és nemcsak a szóközepi hangszalag-zárhang miatt). Megtudtuk azt is, hogy nálunk játszik a brazil válogatott jövőbeli sikereinek letéteményese, Sandro Ranieri Guimarães Cordeiro. No meg az is kiderült, hogy közben kötöttünk egy évi tízmillió fontot érő szponzori szerződést az amerikai Under Armour ruházati céggel. Nem rossz!

Kezdjük a Milan-meccsel - vizuális élményként eléggé ingerszegény előadás volt. Nem is tagadná ezt senki. Nem azt játszottuk ami a stílusunk lenne - ez mindenki számára egyértelmű volt aki kettőnél több Spurs-meccset látott már életében. De meggyőződésem, hogy ez nem tudatos taktika volt Redknapp részéről: a Milan egyszerűen klasszisokkal jobban játszott most, mint az első meccs nagy részében, és elvégre is ők Olaszország legfrankóbb csapata jelenleg. Nem lehet elvárni, hogy tetszés szerint a falhoz állítsuk őket. A mester utasítása inkább arra vonatkozhatott, hogy nem kell mindenáron teljes erővel forszírozni a támadásokat, mert egyrészt előnyben vagyunk másrészt az ellenfél nagyon is veszélyes. Ebből viszont az ímmel-ámmal támadás helyett szinte konstans védekezés lett.

Értelemszerűen a meccs hősei a védelemből kerültek ki. Gomes ugyan igencsak felejtendő produkcióval állt elő - azzal viszont nem lehet vitatkozni, hogy az első meccsen megtette a magáét. Assou-Ekotto most nem tűnt ki a jó játékával, de azért a Milan legnagyobb helyzeténél az ő bevetődése is kellett ahhoz, hogy Gallas ki tudja vágni Robinho eltört labdáját a gólvonalról. Corluka sem volt topon, de elvégre most tért magához a sérüléséből, szóval ahhoz képest kifejezetten dicséretes a teljesítménye. A védelem közepén viszont egészen mesteri volt mindkét gyerekünk! Dawson és Gallas újra eltüntették Ibrát és Robinhót - Pato is csak ritkán tudott egy lélegzetvételnyi területet kicsikarni mellettük. Gallas apónak külön jár a buskisimogatás amiért megmentette Gomes seggét a gólvonalas szituban. Jó helyen volt, higgadt volt, gyors volt. Ebből általában csak az elsővel kapcsolatban asszociálna Gallas-ra az ember, most egy mozdulatban benne volt mindhárom esszenciális hozzávaló.

NAGY SÁNDRO

No, de a Meccs Embere, sőt a Párharc Embere egyértelműen Sandro volt. Mindössze hetedszer lépett pályára kezdőként nálunk - és ennyi idő alatt elért oda, hogy róla beszéljen minden szurkoló az elmúlt huszonöt év legfontosabb nemzetközi kupameccse után! A boltoni 2-4 után nem gondoltam volna, hogy ennyire hamar belelendül az európai játékba a srác! Bár meg kell, hogy mondjam nekem úgy tűnik, hogy a BL jobban áll neki, mint a PL - de minden okunk megvan, hogy optimisták legyünk bajnoki formájának csúcsrajáratásával kapcsolatban is! Mindhárom Milan-csatártól csent el labdát azzal az erőtől duzzadó eleganciával, ami lassan az ismérvévé válik. Ibrahimovic néha egészen kétségbeesett arccal nyugtázta, hogy ez a 21 éves brazil srác egyszerűen jobb fizikumú és erőszakosabb mint ő. Tulajdonképpen a dél-amerikai BL-ben vált ismert játékossá - a Milan elleni meccseken megmutatta, hogy az európai sorozatban is magasan ki tud emelkedni a posztján. Huddlestone, Palacios, JJ és Sandro - ez egy kifejezetten masszív védekező középpályás légió. Még akkor is ha Wilson ramaty formában leledzik és JJ nem az a kimondott titánium lökhárító. Ez a poszt hihetetlenül fontos, szóval értékeljük a bőséget, én aszondom. (Bár épp most olvasom, hogy a hondurasi három hétig pihenni kényszerül egy újkletű térdoperáció után.)

A KÖVETKEZŐT!

Pénteken sorsolják a negyeddöntők párosításait - a csapat háza táján túlnyomórészt inkább elkerülnék a Barcát. Rajtuk kívül viszont úgy tűnik nincs olyan csapat a mezőnyben amelyiktől kollektíven összecsinálná magát az egész csapat. Gallas és Harry is lenyilatkozta, hogy ha lehet akkor inkább a katalánokat most még ne. Persze ez azt is jelenti, hogy most már egyre inkább elhiszi a társaság, hogy ebből még akármi is kisülhet. Ami szerintem alapvetően jó dolog.

Én azok közé tartozom akik nagyon nem szeretnék a Sahtart ellenfélként - a Dinamo Kijev Man Shitteh elleni játékát elnézve borzalmasan nehéz ellenfélnek tartom az ukránokat. Bár az is igaz, hogy az Arse vendégeként be tudtak szedni egy laza ötöst a bányászok. A Schalke is sötét ló, és a Valencia elintézése mindenképpen szép fegyvertény, de talán ellenük lenne legjobb esélyünk az elődöntőre. Angol csapatot több okból sem lenne jó kapni - a United ellen borzalmas a mérlegünk, a Chelsea pedig szépen lassan izmosodik, hogy visszaszerezze a tavalyi formáját. A manchesterieket persze még elvileg eltakaríthatja az útból a Marseille, de Deschamps-ék is a kemény dió kategóriába tartoznak. Az Inter-Bayern duó közül mindkettő erős de verhető, a maradék kettő spanyol közül az egyik majdnem verhetetlen a másik pedig szinte verhetetlen.

Szóval talán a Schalke lenne a kívánságlista tetején - az angol csapatok ill. a Barcelona pedig a legalján. A Real ellen furcsamód éreznék annyi esélyt a továbjutásra mint a Milan ellen. Hát ti? Gondolatok?

MONEY, MONEY, MONEY, SOMETHING FUNNY

Évi tízmillió fontért cserébe az Under Armor-nak adtuk a jogot, hogy mezeket gyártson nekünk. Amcsi cégről van szó, szóval természetes, hogy valami úton-módon a hadsereg is érintve van: a cég olyan, eredetileg a US Army-nak kifejlesztett rucikat ajánl, amelyekbe microchipek tömkelege van hímezve! (Amerikai fociban is kipróbálták már egyébként.) Ezek meccs közben egyfolytában adatokat továbbítanak majd Redknapp laptopjára: pulzus, vérnyomás, fáradtság, izzadság, véralkohol - sőt a tervek szerint a kommentátorok számára is elérhető lenne az adathalmaz. Így például mi nézők is tudhatnánk, hogy van der Vaart-nak mennyi a pulzusa amikor a 92. percben kell tizit rúgnia döntetlen állásnál. Persze ez mind-mind csak elmélet: a technikai háttér és a szándék megvan hozzá, viszont az, hogy a FIFA ill. a PL engedné-e ezt eléggé kérdéses. Szóval marad az, hogy edzéseken használhatjuk majd a cuccot a nyilvánosságtól elzárva. Persze így is kifejezetten hasznos kis újítás lehet ez hosszú távon. De ha semmi plusz nem is származna a chipekből, akkor is ott lesz az évi tíz misi, szóval havaj van mindenhogy.

PIHI

Megint kaptunk tíz nap szünidőt a Milan-meccs után: szombaton a West Ham jön a Lane-re, aztán megyünk Wiganbe, majd a Stoke-ot látjuk vendégül. Igencsak ildomos lenne ezeken a meccseken kilenc pontot összegereblyézni - különösen a 'Pool és a Wolves ellen elhullatott öt pont okán. Szerintem jól jöhet ez az újabb pihi, mert a Dubaj óta lejátszott két meccs alapján még egyáltalán nem találtunk rá a jó formánkra.

Addig is: kellemes hetet. Teljen jól a március 15-étek - Sandro-nak ez a szülinapja egyébként, nem csoda, hogy ilyen hamarbelopta magát a szívünkbe!

COYS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik