Romániával Eb-döntőzik a magyar FIFA13-válogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.13. 17:07
Egy héttel azt követően, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Bukarestben vb-selejtezőn szomorú vereséget szenvedett Romániától, a két nemzet ismét „futbarkasszemet” néz, igaz vasárnap nem Dzsudzsákék és Maricáék csapnak össze a zöld gyepen, hanem Magyarország és Románia legjobb PC-s FIFA13-játékosai az ESL (Electronic Sports League - Elektronikus Sport Liga) World National Challenge Európa-bajnoki döntőjében.

Hatalmas siker küszöbén hazánk legjobb PC-s fifásai
Hatalmas siker küszöbén hazánk legjobb PC-s fifásai
Hatalmas siker küszöbén hazánk legjobb PC-s fifásai
Hatalmas siker küszöbén hazánk legjobb PC-s fifásai
Hatalmas siker küszöbén hazánk legjobb PC-s fifásai

 

A számítógépes FIFA-válogatott tagjai egy hazai selejtezőt követően verbuválódtak össze, az online Eb-n húsz csapat, négy ötfős csoportban vágott neki a küzdelmeknek, a magyarok csoportgyőztesként jutottak az egyenes kieséses szakaszba.


A kieséses szakaszban a magyar válogatott Németországot és Franciaországot legyőzve menetelt a felsőházi elődöntőig, ahol a Romániától elszenvedett 12–8-as (első és eddigi egyetlen) vereség egy vigaszági kisdöntőre kényszerítette hazánk kiválóságait, ahol ismét a franciák jöttek szembe, és szoros meccsen 11–9-es vereséget szenvedtek. Ezzel a magyar csapat az Európa-bajnoki fináléba jutott, ahol vasárnap 21 órától az előző Eb-n ezüstérmet szerzett Románia lesz az ellenfél.

A döntőben öt-öt játékos képviseli a csapatokat, összesorsolt párok küzdenek oda-visszavágós rendszerben, a győzelem két, a döntetlen egy, a vereség nulla pontot ér, egy párosítás maximum négy pontot hozhat, így az öt párharc végén húsz pont oszlik meg a két ország között. Mivel a magyar csapat az alsó ágról jutott a fináléba, összesítésben két alkalommal kell nyernie a végső sikerhez, Romániának egy is elég a dicsőséghez vasárnap este.

Az eSportról bővebben

Az ESL-ről bővebben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik