Megbünteti saját szövetsége a tizenegyest sarokkal rúgó arab focistát

Vágólapra másolva!
2011.07.20. 11:42
Saját szövetségétől számíthat büntetésre Awana Diab, aki a vasárnapi Egyesült Arab Emírségek–Libanon (6–2) találkozón sarokkal lőtt be egy büntetőt. Az öböl menti ország szövetségének vezetője szerint, ilyen tiszteletlenségnek nincs helye a pályán.
AWANA DIAB SAROKKAL RÚGOTT BÜNTETŐJE
AWANA DIAB SAROKKAL RÚGOTT BÜNTETŐJE

Jó ötletnek tűnt, és Diab percek alatt a videómegosztók sztárja lett: a Youtube-on a sarkazós büntető legnézettebb változatát közel félmilliónak kattintották az elmúlt két napban (július 18-án került fel). A szemtelen gól után a libanoni játékosok közül egy-kettő kérdőre vonta ugyan Diabot, de különösebb folytatása nem lett az ügynek. Egészen mostanáig.

Ezúttal ugyanis, az Emírségek szövetségének elnöke, Iszmail Rased kért szót, és kijelentette: büntetésre számíthat Diab.

„Ennek nem lett volna szabad megtörténnie. Úgy hiszem, ami történt, teljességgel tiszteletlen volt. Mi azonban nem tűrhetjük el senkitől a csapatunkban, hogy ne tisztelje az ellenfelet, a szurkolókat és azokat, akik a futballban dolgoznak. A büntetésnek számos formája lehet: lehet, hogy pénzbüntetést kap, de akár ki is zárhatjuk Diabot a csapatból."

A válogatott szövetségi kapitánya, Srecko Katanec is megszólalt, aki már mérkőzésen megbüntette a szemtelen focistát. Rögtön a büntetőrúgás után lecserélte, holott csak tíz perccel korábban küldte a pályára.

„Ez tiszteletlenség volt, világos? Egyáltalán nem örültem! Azt tettem, amit ilyen esetben kell: azonnal lecseréltem."

Rased egyébként már beszélt a 21 éves játékossal is, aki, mint azt az elnök elmondta a National című helyi lapnak, teljesen össze van törve, és megbánta a tettét. „A játékos nagyon sajnálja a történteket. Azt mondta nekem, hogy hibát követett el, és már a csapattársaitól is elnézést kért. Látszik rajta, hogy teljesen össze van törve. Habár egy fiatal futballistáról van szó, de tudnia kell, hogy mit szabad a pályán és mit nem. Azt hiszem, tanult a történtekből."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik