Maradona felforrósította a venezuelai kampányhajrát - képek, videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.13. 11:45
null
Diego Maradona és Nicolás Maduro lerója kegyeletét Hugo Chávez sírjánál (Fotó: Reuters)
Diego Maradona előbb meglátogatta elhunyt barátja, a korábbi venezuelai elnök, Hugo Chávez sírját, majd a leendő utód kampányzáróján hergelte a tömeget.

Diego Maradona éveken át jó barátságot ápolt a közelmúltban elhunyt venezuelai elnökkel, Hugo Chávezzel. A dél-amerikai országban most lesznek az első választások, melyek arról hivatottak dönteni, hogy az ország tovább haladjon-e az épülő szocializmus útján. Nagy meglepetés nem várható, de azért a leendő utód, Nicolás Maduro bevetette a bombabiztos sztárvendéget: Maradonát.

Egy barátság megható pillatai, Simón Bolívar szigorú tekintete előtt (Fotó: Reuters)
Egy barátság megható pillatai, Simón Bolívar szigorú tekintete előtt (Fotó: Reuters)

Az isenti Diego pénteken érkezett meg Caracasba, ahol az ideiglenes elnökként hivatalban lévő Maduróval meglátogatta Chávez síremlékét egy, a fővároshoz közeli katonai létesítményben. A megható pillanatokhoz Diego hófehér inget és gyémánt fülbevalókat öltött – kissé kilépve így a szocialista hétköznapok meglehetősen visszafogott keretei közül.

Egy barátság megható pillatai, Simón Boíivar szigorú tekintete előtt (Fotó: Reuters)
Egy barátság megható pillatai, Simón Boíivar szigorú tekintete előtt (Fotó: Reuters)

Este aztán jöhetett a buli: a Maduro elnök és hívei a Bolívar sugárúton tarottták meg a kampányzárót, ahol persze – a nagyszerű beszédet mondó jelölt mellett – Maradona volt a főszereplő. Róla meg tudjuk, hogy imád szerepelni, és imádja, ha imádják: hát ebben nem volt hiba, a tömeg valósággal megőrült érte. A chávezi értékek megőrzésére és a megkezdett út végigjárására felszólító futball-legenda a rövid beszéd után aláírt labdákat rúgott a tomboló hívek közé – csak nehogy vasárnap összezavarodjanak, és Maduro helyett véletlenül Maradonát válasszák meg Venezuela új elnökének.

Maradona jól érzi magát Venezuelában (Fotó: Reuters)
Maradona jól érzi magát Venezuelában (Fotó: Reuters)

Ezt hívjuk mi bulinak, kérem szépen!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik