Emberrablók fogságába esett, Messi neve mentette meg!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.29. 12:21
null
Santiago López Menéndez az argentin River Plate szurkolója (Fotó: Clarín)
Nigériában emberrablók ejtettek foglyul egy argentin agrármérnököt, aki három nappal később épségben kiszabadult. Santiago López Menéndez azt üzente, hálával tartozik Lionel Messinek.

 

A 28 éves férfi munkaügyben, az egyik cég felkérésére utazott Buenos Airesből Nigériába 2014 márciusában.

A múlt héten esett emberrablók fogságába. Az argentin Clarín beszámolói szerint fogva tartói erőszakosan viselkedtek vele. Észak-amerikainak hitték, angolul alig beszéltek, ütötték és verték, éheztették.

Menéndez próbálta megértetni az emberrablókkal, hogy argentin nemzetiségű. A kommunikációs akadályok miatt végső elkeseredésében Lionel Messi nevét ismételgette. A terv működött, az emberrablók a négyszeres aranylabdás argentin futballzseni neve hallatán lenyugodtak, visszavettek az agresszióból.

Három nappal később a Menéndezt alkalmazó cég kifizette a váltságdíjat, a férfi rossz állapotban, de épségben szabadult.

Az argentin sajtóval a férfi bátyja, Jorge beszélt. „Mondd meg nekik, hogy hálával tartozom Messinek. Az ő neve mentett meg engem!” – tolmácsolta a testvér az elrabolt River Plate-drukker üzenetét.

Menéndez kukorica- és szójaföldeken dolgozott Nigériában (Fotó: Clarín)
Menéndez kukorica- és szójaföldeken dolgozott Nigériában (Fotó: Clarín)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik