Di Canio kiakadt az 50 fontosokkal fetrengő futballistáján – képek

Vágólapra másolva!
2013.05.20. 16:03
null
Elég emelkedett volt a hangulat a kaszinóban (forrás: Daily Mail)
Paolo Di Canio, a Premier League-ben bent maradó Sunderland edzője éles kirohanást intézett Phil Bardsley játékosa ellen, aki 50 fontos bankjegyek között hempergett egy átmulatott éjszakán. Az edző szerint „arrogáns és tudatlan” Bardsleynek nincs helye a keretben.

Bardsley és Matthew Kilgallon ki is maradt a vasárnapi Tottenham elleni meccs keretéből. Eleinte nem lehetett tudni, hogy miért, az edző azonban megmagyarázta, ahogy azt is, miért büntettek meg még öt játékost.

„Ez egyszerűen szörnyű. Undorító volt látni azokat a képeket. Itt nem arról van szó, hogy kimaradoznak és kettőre vagy háromra keverednek haza. Ilyenkor szemet lehet hunyni. De az már több a soknál, hogy totál részegen így viselkedjenek. Ez elfogadhatatlan."

„Nincs bocsánat arra, amit (Bardsley) tett. Mostantól sokkal szigorúbb leszek, mert úgy látszik, a játékosok profizmusán van még mit csiszolni. A héten hét játékost kellett megbüntetnem. Ez abszurdum. El kell mondanom, hogy szörnyű a fegyelmi szint a klubnál. A klub ellen akarnak tenni? Hát nálam ez nem fog menni."

Bardsley és Kilgallon néhány más Sunderland-játékossal együtt azért indult az éjszakába, hogy megnézze az Arsenal meccsét a Wigan ellen. A londoniak 4–1-es győzelme azt jelentette, hogy a Sunderland bent maradt, aminek nagyon megörültek. Bardsley azonban azt állítja, hogy nem volt részeg.

A meccs megnézése után egy kaszinóba vonultak, ahol hajnalig mulatoztak. Amikor Di Canio meglátta az itt is megmutatott képeket, azonnal kitette Bardsleyt a keretből.

Úszunk a pénzben! (forrás: Daily Mail)
Úszunk a pénzben! (forrás: Daily Mail)

„Megláttam a képeket a honlapon... Mit lehet erre mondani? Kikerült a csapatomból. Nyilvánvaló. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy mi lesz a jövő. Így viselkednek, mert a Wigan elvesztett egy meccset... Ha majd megverjük a Man. Unitedot, akkor mit fognak tenni? Vagy minden Newcastle elleni meccs után? Majd két napig kimaradozunk, mert boldogok vagyunk?"

„Ha megnyertük volna a BL-t vagy az FA-kupát, akkor azt mondom, oké. Velem is megtörtént, amikor a Juventusszal megnyertük az UEFA-kupát, és belementünk az éjszakába. De most már elég. Ettől kezdve jóval szigorúbb leszek."

„A büntetésnél óvatos vagyok. Mindig adok még egy esélyt az embereknek. Egy 31 éves, családos férfiról beszélünk (valójában 27... – a szerk.), nem egy gyerekről. Nem azért vagyok itt, hogy papoljak vagy meggyőzzek valakit arról, hogy változzanak meg, de vegyük figyelembe, hogy csodálatos akadémiánk van, és nem szeretném, hogy ez a mentalitás átragadjon rájuk."

Paolo Di Canio most már valóban dühös (forrás: Daily Mail)
Paolo Di Canio most már valóban dühös (forrás: Daily Mail)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik