Brit tudósok: a drukkerek fele percenként gondol a focira

Vágólapra másolva!
2013.08.08. 15:56
null
Futbolondok: minden gondolatuk a labda körül forog (Fotó: Action Images)
Érdekes és olykor megdöbbentő ismereteket szerezhetünk a brit futballbolondok labdarúgáshoz fűződő viszonyáról az angol sportági szövetség (FA) szurkolói szokásokat feltérképező közvélemény-kutatásának eredményéből, amelyet az alapításának 150. évfordulóját ünneplő szervezet csütörtökön tett nyilvánossá.

A szövetség kimutatása szerint a megkérdezett focibarátok több mint fele (54%) minden ébren töltött percben legalább egyszer gondol a focira, 63%-uknak pedig kedvenc klubja, illetve az angol válogatott soron következő mérkőzése az első számú és legfontosabb témája egy baráti beszélgetés során.

Tíz szurkolóból kilenc (94%) beismerte, hogy az az egész évét a futballszezon köré építi fel, 89%-uk kizárólag a holtszezonban hajlandó elutazni, nyaralni menni. Szintén nagy az aránya (91%) azoknak, akik már hagytak ki fontos családi eseményt (esküvő, szülinap) azért, mert azt egy meccs időpontjára szervezték.

A megkérdezettek valamivel több mint a fele (52%) gyakrabban gondol a labdarúgásra, mint finom ételekre, ugyanez az arány (50%) azonban már nem meglepő a munka-foci összevetésben.

A futballdrukkerek „hardcore” hírfogyasztói (19%) bevallásuk szerint percenként frissítik a sporthíreket, 59%-uk folyamatos értesítést kap telefonjára a legfontosabb hírekről, eredményekről. A drukkerek kétharmadának (66%) hétfő reggel az első dolga a munkahelyén, hogy kivesézze a hétvége futballal kapcsolatos történéseit.

„Orvosi" esetek is vannak: a megkérdezettek 57 százaléka már tapasztalt elvonási tüneteket a csendesebb nyári hónapok alatt, 53 százalékuknak a bajnoki szezon kezdete az év legboldogabb napja, míg nyáron több mint felüknek (52%) az átigazolási hírek böngészése a kizárólagos örömforrása.

United, gyerekek, feleség – ebben a sorrendben (Fotó: Action Images)
United, gyerekek, feleség – ebben a sorrendben (Fotó: Action Images)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik