300 méterről ugrott, földbe csapódott a bázisugró, de túlélte - videó

Vágólapra másolva!
2013.05.23. 10:12
Az olaszországi Garda-tó közelében ugrott le egy szikláról az angol Matthew Gough bázisugró, aki 181. ugrására készült. Kevés híja volt, hogy nem lett belőle az utolsó. Az ugró fejkamerával rögzítette az ugrást, és kiderül belőle, hogy az ernyője felmondta a szolgálatot.

„Minden kiváló volt egészen addig, míg meg nem húztam az ejtőernyő zsinórját. Egyszerűen pechem volt, hiszen az időjárás remek volt, de az ejtőernyő összegabalyodott. Ezért nem tudtam irányítani. Igyekeztem valahogyan elkerülni az ütközést a sziklával, de ez sem sikerült” – mesélte utólag Gough.

Az ugrónak óriási szerencséje volt, hiszen nem elég, hogy nagy erővel csapódott a földnek, kevésen múlt, hogy nem nyársalta fel egy fémrúd.

„Akkor azt hittem, meghalok, és csak annyit tudtam kiáltani, hogy meg fogok halni. Üzenni szerettem volna ezzel fent a fiúknak, hogy tudják, mi lett velem. Amikor becsapódtam, szinte sokkot kaptam, hogy még élek. Arra gondoltam, hogy láttam már ilyet videón, de ez most velem történik.”

Az ugró szerencséjére kisebb zúzódásokkal megúszta a kalandot.

„Azt tervezem, hogy folytatom a bázisugrást, de jóval óvatosabb leszek, hogy minimálisra csökkentsem a kockázatot. Nem szeretném ezt még egyszer átélni, és senkinek sem kívánok hasonlót” – mondta a szerencsés túlélő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik