Gyógyíthatatlan beteg lány debütált az egyetemi csapatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.03. 11:42
null
A gyógyíthatatlan beteg Lauren Hill álma valóra vált (Forrás: Twitter)
Lauren Hillnek vasárnap valóra vált élete legnagyobb álma, pályára léphetett az észak-amerikai egyetemi és főiskolai kosárlabda-bajnokságban. Mi ebben a különös? A lány végstádiumban lévő rákos beteg. Megható történet, megható képsorok!

A 19 éves Lauren Hillnél tavaly novemberben agydaganatot diagnosztizáltak, az orvosok egy, maximum két évet jósoltak neki. Őt azonban a gyógyíthatatlan betegség sem gátolta meg abban, hogy valóra váltsa legnagyobb álmát: minden vágya az volt, hogy egyszer az észak-amerikai egyetemi és főiskolai kosárlabda-bajnokságban pályára lépjen.

Vasárnap megadatott neki ez a lehetőség, amikor a Mount St. Joseph University színeiben a Hiram Collage ellen bemutatkozhatott. Sőt, nemcsak debütált, az első pontjait is megszerezte a 2014–2015-ös idényben. Miután kosarat dobott, csapattársai a pályáról és a pálya széléről berohanták hozzá, és ünnepelni kezdték őt az ellenfél játékosai és a közönség tapsvihara közepette.

A mérkőzés végén az Amerikai Egyesült Államok Kosárlabdaszakíró-szövetsége „A legbátrabb játékos” címmel is kitüntette a beteg lányt, amelyet a legendás főiskolai kosáredző, Pat Summit adott át neki.

Megható képsorok a végstádiumban lévő agydaganatos lány legnagyobb álmának megvalósulásáról:


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik