Film készülhet a tiniként még hajléktalan NBA-sztár életéből

Vágólapra másolva!
2014.04.01. 10:16
null
A forgatókönyv lassan kész, jöhet a film (Fotó: Reuters)
Derek Anderson, az NBA-ben 1997 és 2008 között játszó amerikai kosaras a visszavonulása óta dolgozott az életét bemutató film forgatókönyvén, és most, hat év után úgy látja, elkészült a nagy mű. Már csak meg kell filmesíteni.

El kell ismerni, Anderson sztorija nem mindennapi, nem véletlenül akadt meg a kosaras vázlatán a szemük a hollywoodi producereknek, akik a tmz.com szerint egyelőre még vívódnak, hogy megvegyék-e a játékostól az irományt.

Ha film végül mégsem lesz a sztoriból, egy könyvet biztosan megér Derek élete. Az NBA-ben 1997-ben, az első kör 13. helyén draftolt bedobó nagyon fiatalon elveszítette szüleit, így tizenévesen már egyedül kellett fenntartania magát, és mivel az adósságait nem tudta kifizetni, az utcára került.

Jöttek a kétes ügyletek, majd egy barátnő, aki apává tette a még mindig csak 15(!) esztendős fiút.

Dereknek azonban volt egy álma. A fiatal srác dolgozott, késő éjszaka pedig edzett, majd elképesztő munkával be is jutott előbb az Ohio State-re, majd a Kentucky egyetemre, ahonnan egy bajnoki címmel(ebben az évfolyamban öt, későbbi NBA-játékos is játszott)és egy gyógyszerészdiplomával távozott.

A forgatókönyv lassan kész, jöhet a film (Fotó: Reuters)
A forgatókönyv lassan kész, jöhet a film (Fotó: Reuters)

A sérülésekkel sokat bajlódó kosarasra 1997-ben a drafton hamar lecsaptak, a Cleveland Cavaliershez került, majd miután ott két szezont eltöltött, játszott a Clippersben, a Spursben, a Trail Blazersben, a Rocketsben, a Heatben – amellyel 2006-ban bajnok lett –, végül a Charlotte Bobcats együttesében.

A júliusban negyvenedik születésnapját ünneplő Anderson az utolsó simításokat végzi az életét bemutató forgatókönyvön, és már a szereplőválogatón jár az agya. A tervek szerint a fiatal Dereket Jaden Smith, Will Smith fia játssza, a 2015-ben megjelenő filmet pedig Mark Wahlberg rendezi.

Erről az érintettek még nem tudnak, de ahogy mindig, Derek most is eltervezett minden apró részletet. Eddig bevált.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik