Mata a Unitednél, a mate Suárez kezében van a legjobb helyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.01.25. 18:01
null
Suárez, és az erőt adó csodaital (forrás: Twitter)
Luis Suárez egy Magyarországon is ismert és könnyen elkészíthető, de kimondottan Dél-Amerikában népszerű ital elfogyasztásával hangolt a Bournemouth elleni FA-kupa-meccsre. A siker nem is maradt el, az viszont majd csak a szezon végén dől el, hogy többet ér-e egy korty mate tea, mint a Manchester Unitedhoz 45 millió eurós rekordösszegért – helikopterrel – érkező spanyol Juan Mata?

 

Noha a nap angliai futballhíre –legalábbis egyelőre – Juan Mata manchesteri megcsippantása, azért szerencsére a pályákon is történik ez meg az.

Na ja, nem a Unitednél, a Vörös ördögök épp az elmúlt két évtized legmélyebb válságát élik meg, s míg riválisai az FA-kupa negyedik fordulójában próbálják kiharcolni a továbbjutást (a tét még csak a legjobb 16 közé kerülés), addig David Moyes menedzser kénytelen a Chelsea-től klubrekordot jelentő 45 millió euróért világ- és Európa-bajnok spanyol támadó középpályást venni, hátha még megmenthető valami a szezonból.

Amíg Manchester népe a helikopterrel érkező Juan Matát várta, addig egy másik vörös dresszes vitéz, bizonyos Luis Suárez a másodosztályú Bournemouth stadionjában igyekezett győzelemre vezetni a Liverpoolt. A Premeir League góllövőlistáját 22 találattal vezető uruguayi csatár semmit sem bízott a véletlenre a mérkőzés előtt, s egy különleges dél-amerikai "energiaitallal" hangolt rá a kilencven percre.

Ahogy az a klub meccs előtti Twitter-üzenetéből kiderül, Suárez a hazájában népszerű mate teát kortyolgatja, stílszerűen egy lopótököt formáló pohárból. Stílszerűen, merthogy a szó (helyesebben a mati) lopótököt jelent, s a hagyományok szerint ennek a növénynek az aljából készítik azt az edényt, amiből magát az italt is fogyasztani illik.

S hogy miért jó egy fontos meccs előtt matét inni? Nos, a témával foglalkozó szakportálok szerint a főleg Argentínában, Uruguayban, Paraguayban és Dél-Brazíliában népszerű főzet csökkenti az éhségérzetet, fokozza a méregtelenítő folyamatokat, hozzájárul a kiegyensúlyozott testi és szellemi felfrissüléshez, miközben ellát bennünket a legszükségesebb vitaminokkal is.

Ezek után mondjuk azt vártuk, hogy a derék Luis minmium mesterhármassal inti csendre a Cseresznyéknek becézett Bournemouth drukkereit, de élénkítő tea ide, méregtelenített szervezet oda; a balhéra is hajlamos csatár "csak" egy gólpasszal vette ki a részét a Liverpool 2–0-s sikeréből.

Ám akik a közvetítést látva felfigyeltek arra, hogy Suárez a lefújás után szokatlanul gyorsan indul az öltöző irányába, nos, az sem a véletlen műve. A szakirodalom szerint ugyanis a mete tea gyorsítja az anyagcserét...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik