Chelsea: Mata a Manchester Unitedben folytatja - hivatalos

Vágólapra másolva!
2014.01.24. 23:31
null
Az MU hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett a Chelsea-vel Juan Mata vételáráról (Fotó: manutd.com)
A Chelsea és a Manchester United is hivatalos honlapján jelentette be, hogy a két klub megegyezett Juan Mata átigazolásáról. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a spanyol középpályás a „vörös ördögöknél” folytatja pályafutását.

 

A két klub szűkszavú közleményben tudatta, hogy megállapodtak az átigazolási összegről – amelyet a sajtó nyílt titokként kezelt, és 45 millió euróról írt, sőt José Mourinho, a Chelsea menedzsere péntek délutáni sajtótájékoztatóján már meg is erősítette, hogy a világbajnok játékos távozik a Stamford Bridge-ről.

David Moyes együttesének most már csak a személyes feltételekben kell megállapodnia Matával, de valószínűleg korábban már a színfalak mögött ez is megtörtént. És persze a középpályásnak át kell esnie az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon is.

A manchesteri klub tájékoztatása szerint Mata klubrekordot jelentő összegért érkezik az Old Traffordra. Korábban Dimitar Berbatov tartotta a rekordot, a bolgár csatár 2008-ban 37 millió euróért érkezett a Tottenhamtől, míg az MU eddigi második legdrágább igazolása az angol válogatott Rio Ferdinand volt, akiért 2002-ben 35.3 millió eurót fizettek a Leeds Unitednek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik