Wenger kiakadt az Arsenal cigivel lebukott középpályására

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.04. 16:30
null
Wilshere-t dohányzáson kapták - büntetés vár rá (Forrás: offthepost.info)
Bár Arsene Wenger, az Arsenal francia menedzsere nem az öltözői „hajszárítózásról” híres, Jack Wilshere, a londoni klub középpályása kiadós fejmosásra számíthat mesterétől, hiszen egy róla készült fotó nyerte el az angol sportsajtó pénteki slágere címet. Mi ezzel a gond? Az, hogy Jacky boy éppen cigarettázik rajta.

Wilshere szerda hajnalban, a Napoli elleni 2–0-s BL-siker után lett bűzrúddal a szájában egy szemfüles lesifotós áldozata. A kép egy szórakozóhely bejáratánál készült, miközben a nápolyiak ellen csereként pályára lépő angol válogatott egy szőke lánnyal csacsog. Arsene Wenger sajtótájékoztatón beszélt cigiző játékosa helytelen viselkedéséről, de szerinte nem a káros füstölés a legnagyobb probléma. Wilshere Twitterén egy szintén cigarettázó aranylabdás fotójával próbálta árnyalni a képet.

„Teljesen ellenzem ezt a fajta viselkedést. Egyelőre nem tudom mi történt pontosan, el kell beszélgetnem vele – reagált Wenger a képre, majd folytatta. – Az egy dolog, hogy profi futballistaként károsítja az egészségét, de sokkal rosszabb, hogy mindezt nem otthon, hanem nyilvánosan teszi. Ő egy példakép, ami nagy felelősséggel jár.”

Wenger azt is elmondta, ha meg is bünteti játékosát az mindössze két emberre, rá és Wilshere-re tartozik, senki másra. A francia az újságíróknak egy fiatalabb korából elmesélt történettel is kedveskedett, illetve arra is kitért, Angliában bizony sokkal érzékenyebb téma a dohányzás, mint hazájában vagy Európa déli országaiban, ezért egy füstölő sportoló a szigetországban sokkal inkább sokkolja a közvéleményt.

„Utaztam még olyan csapatbuszon idegenbeli meccsre, ahol nem láttuk egymást, akkora füst volt, mindenki dohányzott. Persze azóta sok minden megváltozott.”

Cigiző Zidane mögé bújt a rajtakapott Wilshere (Forrás: Twitter)
Cigiző Zidane mögé bújt a rajtakapott Wilshere (Forrás: Twitter)

Wilshere is reagált a felhajtásra: pár órája egy éppen mély slukkot szippantó Zinedine Zidane-ról posztolt képet a Twitteren, majd ugyanitt megjegyezte: „Egyébként nem cigizem.”

Természetesen nem Wilshere az első futballista, akit dohányzáson érnek. A régi nagyok közül vállaltan és rendszeresen füstölt Bobby Charlton, Sócrates, Michel Platini, Johan Cruyff is. A jelenleg aktív sztárok közül is többen buktak már le cigivel, köztük Wilshere nyáron igazolt csapattársa, Mesut Özil.

Mario Balotelli (Forrás: Daily Mail)
Mario Balotelli (Forrás: Daily Mail)
Dimitar Berbatov (Forrás: Daily Mail)
Dimitar Berbatov (Forrás: Daily Mail)
Fabio Coentrao (Forrás: Daily Mail)
Fabio Coentrao (Forrás: Daily Mail)
Ashley Cole (Forrás: Daily Mail)
Ashley Cole (Forrás: Daily Mail)
Luka Modric (Forrás: Daily Mail)
Luka Modric (Forrás: Daily Mail)
Wayne Rooney (Forrás: Daily Mail)
Wayne Rooney (Forrás: Daily Mail)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik