Levetkőztették és megalázták az új edzőt a Levszki ultrái

Vágólapra másolva!
2013.10.09. 18:08
Minden kezdet nehéz, de ennyire? Általában és ideális esetben egy klub élére frissen kinevezett vezetőedző pár hetet kiérdemel a szurkolói keménymag bizalmából, mielőtt okkal vagy akár ok nélkül ellene fordulnának. Ennek ellenkezőjéről a 2012 őszén a Chelsea menedzseri székét elfoglaló Rafa Benítez azért tudna mesélni, de akár a bolgár Levszki Szófia frissen kinevezett mestere, Ivajlo Petev is, akiről a Levszki ultrái hivatalos bemutatójával egybekötött sajtótájékoztatóján lecibálták a klub melegítőjét, majd kitessékelték a bejáraton.

Todor Batkov, a Levszki elnöke egy közleményben szégyenteljesnek nevezte a szurkolók viselkedését és (egy darabig) kiállt döntése mellett. De nézzük, mi és miért történt pontosan.

A Levszki Szófia nem kezdte túl fényesen a bolgár élvonalbeli bajnokságot, tizenkét forduló után mindössze a hatodik helyen áll a főváros együttes. A gyenge teljesítmény és az 5–4–3-as győzelem–döntetlen–vereség mutató a korábbi tréner, Szlavisa Jankovics állásába került, a helyére pedig a bolgár labdarúgás egyik legígéretesebb szakemberét, a Ludogorec Razgraddal két bajnoki címet is nyerő Ivajlo Petev került.

A kinevezés azonban nem csúszott le Levszki ultráinak torkán, meggyőződésük szerint Petev erős érzelmi szálakkal kötődik a gyűlölt rivális CSZKA Szófiához. Ennek tudatában vonultak az új mestert a média nyilvánossága előtt bemutató sajtótájékoztatóra, ahol a kamerák kereszttüzében körbeállták Petevet, kirángatták a mikrofoncsokor mögül, és lecibálták róla a klub melegítőjét, illetve a pólóját is.

„Nem látunk itt szívesen, egyetlen meccset sem játszunk az irányításod alatt” – mondták a kapucnis huligánok, miközben lökdösték kifelé.

„Szégyenteljes és példa nélküli, ami történt, de egyes szurkolók viselkedése nem fogja megváltoztatni a döntésünket, teljes bizalommal állunk Ivajlo Petev mellett” – szólt a klub másnapi közleménye.

Ennek ellenére és órákkal később mégis meghátrált a klubvezetés: Petev a szerda estére úgy döntött, nem veszi át a csapat irányítását. Ezt a feladatot így a téli átigazolási időszakig Antony Zdravkov korábbi pályaedző kapta meg Batkov gyors döntése értelmében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik