Szurkolóktól kér pénzt repülőjegyre a belize-i fociválogatott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.09. 17:15
null
Belize válogatottja története legnagyobb sikerét aratta, mikor kijutott az Arany-kupára (Fotó: Action Images)
A belize-i labdarúgó-válogatott a közelmúltban története legnagyobb sikerét aratta azzal, hogy első alkalommal helyet követelt magának a közép-amerikai és karibi-térség nemzeteit tömörítő Arany-kupa mezőnyében, a siker azonban egyelőre nem olyan édes: a szövetség hivatalos honlapján arra volt kénytelen kérni a szurkolókat, hogy anyagi támogatásukkal segítsék a nemzeti csapatot, mert saját forrásuk nem elegendő a torna magas költségeinek (utazás, szállás, mezek, felszerelés) fedezésére.

A Közép-Amerika keleti partján, a Karib-tenger mentén fekvő, Mexikóval és Guatemalával határos, területét tekintve negyed magyarországnyi állam válogatottja a FIFA-világranglista 130. helyét foglalja el, ami mindössze nyolc pozícióval előkelőbb, mint a nemrég a Konföderációs Kupán oly sokak szimpátiáját elnyert Tahiti helyezése.

A jaguárok becenévre keresztelt belize-i válogatott a héten startolt Arany-kupa C csoportjában kapott helyet Costa Rica, Kuba és az Egyesült Államok mellett, s mivel utóbbi nemzet a házigazda, a mérkőzések helyszínei (Salt Lake City, Utah, Portland, Oregon) közötti hosszú utazások komoly összegeket emésztenek fel.

A szövetség hivatalos honalapján elérhető jótékonysági malacpersely mellett az ország egyéb, főként turisztikai szervezetei is adománygyűjtő programok szervezésébe kezdtek, hogy megsegítsék a büszkeségek utazását, aminek köszönhetően a három csoportmérkőzésen talán pályára is léphetnek. Feltéve, ha elegendő pénz gyűlik össze.

Belize a tervek szerint az Egyesült Államok ellen kezdi meg a tornát, magyar idő szerint szerda hajnali 5 órakor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik