A világ legunalmasabb stadionja lesz a Maracana

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.14. 10:38
null
Na, ez nem lesz a jövőben: önfeledt szurkolók a Fluminense egyik meccsén (Fotó: Action Images)
A Konföderációs Kupa után a brazil bajnokikon is be fogják vezetni a FIFA beteges szabályait. Ülj csendben, és nézd a meccset!

Az egy dolog, hogy a brazil futballmeccseken történnek csúnya incidensek, de az meg egy másik, hogy ha a szurkolók éppen szurkolnak, akkor páratlan hangulat tud kerekedni. Nos, a jövő évi világbajnokságra készülő elöljárók jobban tartanak az előbbi eshetőségtől, mint bíznak az utóbbiban. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség is ezért vezethetett be szigorú viselkedési szabályokat a júniusi Konföderációs Kupa idejére.

Amelyeket most a Maracana Stadion üzemeltetője a brazil bajnoki mérkőzésekre is ki kíván terjeszteni, ráadásul kibővített formában. Az előírások egyszerűek, de Brazíliában aligha lehet majd őket betartatni. Ezek szerint:

  • tilos állva szurkolni
  • tilos pirotechnikát használni
  • tilos bármilyen hangszert bevetni a jó hangulat érdekében
  • nem lehet zászlókat lengetni
  • a szurkolók nem vethetik le a felső ruházatukat

 

Legjobb esetben is csak így lehet viselkedni (Fotó: Action Images)
Legjobb esetben is csak így lehet viselkedni (Fotó: Action Images)

A négy riói nagycsapat közül a Fluminense már alá is írta a bérleti szerződést, és Joao Borba, a Maracana Konzorcium vezetője bízik benne, hogy a Botafogo, a Flamengo és a Vasco da Gama is így fog tenni. Arra azért befizetünk, hogy bármelyik városi derbin békésen szotyizgató brazil drukkerek ücsörögnek majd a lelátón…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik