Őrületbe kergette zaklatásával exét az Aston Villa korábbi kapusa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.14. 18:48
null
Az Aston Villa kapusaként: középső sor, balról a hatodik
Matthew Ghent, az Aston Villa egykor angol ifjúsági válogatott kapusa nem tudta feldolgozni, hogy elhagyta a barátnője. E-mailek tucatjaival, SMS-ekkel, telefonhívásokkal és személyes megkereséssel zaklatta. Sőt még egy társas utazásra is befizetett kettejüknek. A barátnő teljesen összetört, és már az öngyilkosságra is gondolt.

A northamptoni bíróság 10 hét felfüggesztett börtönbüntetésre, 750 font (kb. 260 ezer Ft) megfizetésére kötelezte, emellett eltiltotta a meg nem nevezett barátnőtől, és két évig bírói felügyelet alá vonta Matthew Ghentet, az Aston Villa és angol U16-os és U18-as válogatott egykori kapusát korábbi barátnője ellen elkövetett durva zaklatásai miatt – számol be riportjában a Daily Mail internetes kiadása.

Ghent – aki egyébként sem egy szimpatikus forma – nem tudta feldolgozni, hogy elhagyta a barátnője, ezért elkezdte gátlástalanul zaklatni. Néhány hét alatt több mint 70 e-mailt küldött neki, és SMS-ek, illetve telefonhívások tucatjaival ment az agyára. Még a munkahelyére is bement, ahonnan csak akkor volt hajlandó távozni, amikor a barátnő kollégái rendőrt hívtak rá. És még ezt is tudta tetézni: kettőjük nevére befizetett egy nyaralásra, tudomást sem véve arról, hogy ők már nem igen mennek együtt sehova.

Végül biztosan egyedül ment el nyaralni...
Végül biztosan egyedül ment el nyaralni...

A volt barátnő a bíróságon elmondta: Ghent zaklatásai teljesen tönkretették idegileg. Nem mert kimenni az utcára, mert már minden férfira azt hitte, hogy egykori barátját látja. Többször is az öngyilkosság gondolatával játszott, és kész lett volna külföldre költözni, hogy új életet kezdjen, távol a zaklatótól.

Ghentnek a fenti büntetések mellett egy, a családon belüli erőszak kezelésével foglalkozó szervezet előadásain is meg kell jelennie. És egy pénzügyi tanfolyam is ráférne... Az ítélethirdetés után egy képet tett föl egy közösségi oldalra, amin az látszik, hogy egy fürdőkádban ül, ami színig van töltve bankjegyekkel. Kész szerencse, hogy még szöveget is mellékelt hozzá: „Mert megtehetem. Rohadjatok meg. Alul egyébként húszasok és ötvenesek vannak. Túl snassz lett volna, ha felül vannak az 50-esek." Tényleg, mennyivel elegánsabb így...

Matthew Ghent fürdik a pénzben, mégsem kell a barátnőinek
Matthew Ghent fürdik a pénzben, mégsem kell a barátnőinek

Ghentnek, aki 1997 és 2000 között három szezonon át tartozott az Aston Villa első csapatához, de a kispadnál tovább nem jutott, nem ez volt az első ilyen ügye. 2006-ban azért ítélte egy bíróság három hónapos börtönbüntetésre, mert bántalmazta és ugyancsak zaklatta akkori ex-barátnőjét, Maria Morrist. A hölgy ugyanis vette a bátorságot, és szakított Ghenttel, miután az megverte, mert nem tetszett neki, ahogy a lány feldíszítette a karácsonyfát.

Ghent az Aston Villától távozva alacsonyabb osztályú csapatokban védett, így megfordult a Barnsley, a Lincoln City, majd a Tamworth és Solihull Moors kapujában, mielőtt 2008-ban szögre akasztotta volna a kesztyűket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik