Az Aston Villa ellen futballozhat a kormányfő

Vágólapra másolva!
2013.02.04. 20:29
Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök is pályára lép azon a jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen, amelynek teljes bevételével a leukémiában szenvedő gyerekeket segítik majd.

A Bulgarian Stars névre keresztelt alkalmi csapat az angol Premier League-ben játszó Aston Villa ellen lép pályára május 25-én, a szófiai Vaszil Levszki Stadionban.

Bojko Boriszov komolyan veszi a focit is (Forrás: www.novinite.com)
Bojko Boriszov komolyan veszi a focit is (Forrás: www.novinite.com)

Azért esett a választás a birminghami gárdára, mert ott játszik a bolgár válogatott csapatkapitánya, Sztilian Petrov, akit jelenleg szintén leukémiával kezelnek. A mérkőzésre hét dollárnak megfelelő összeg lesz a belépő.

Az 52 éves Boriszov 2009. július 27. óta a dél-kelet európai ország kormányfője. Messziről indulva kezdte építeni politikai karrierjét: a szocializmus éveiben Todor Zsivkov pártfőtitkár testőre volt, hogy aztán feljebb lépve a ranglétrán országos rendőrkapitány legyen. 2005-ben már Szófia polgármestereként volt tényező az országos politikában. 2006-ban alapította meg jobbközép párját, amivel három évvel később megnyerte a parlamenti választásokat.

Bojko Boriszov igazi sportember: fénykorában kiváló karatés volt, ma pedig a harmadosztályú Visota Bisztrica amatőrcsapatában kergeti a labdát. 2011-ben a szavazatok 44%-át begyűjtve hazájában elnyerte az Év labdarúgója díjat megelőzve a voksok 24%-át begyűjtő Dimitar Berbatovot.

(MTI / NSO)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik