Szakkommentátor lesz a FIFA-elnökből

Vágólapra másolva!
2013.01.18. 23:43
null
„Nyugi, emberek! Ekkora baromságokat tudok mondani.” (Fotó: Action Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöki posztjáról leköszönve a tévénézőket boldogítaná okosságaival Joseph Blatter.

A svájci sportdiplomata mandátuma 2015-ben jár le a FIIFA elnöki posztján, de eszébe sem jut, hogy 78 évesen majd a nyugdíjasok unalmas életét élje. Blatternek már konkrét elképzelése is van arról, hogy végezné közönségboldogító munkáját:

„Kommentálnám a mérkőzésen látottakat, de nem úgy, hogy „most X.Y. jobbra vagy éppen balra passzol. Arra semmi szükség, azt mindenki láthatja a képernyőn. Inkább a taktikát és a technikai finomságokat elemezném."

Azt semmi esetre sem állíthatjuk, hogy Blatter tehetségtelen lenne, elég csak átfutni egy kisebb merítést az elmúlt évek legpompásabb aranyköpéseiből.

„Úgy kéne felfognia, hogy ez csak egy játék. Egy játék résztvevői vagyunk, a mérkőzés lefújása után mindannyian kezet rázunk. Így kell történnie, hiszen mindannyian vállvetve küzdünk a rasszizmus és a diszkrimináció ellen."

„A hölgyeknek sokkal nőiesebb ruhában kellene játszaniuk, úgy, ahogy a röplabdázók, például. Viselhetnének, mondjuk, rövidebb nadrágot. A hölgyek nagyon csinosak, ha megengedik, hogy ezt mondjam, és már egyébként is van néhány szabály, ami eltér a férfiak játékában megszokottól – például a könnyebb labda. A döntés azt szolgálná, hogy a hölgyek játéka még esztétikusabb legyen, igen, akár a divat segítségével is."

„Azt hiszem a futballban túlságosan is jelen van a modern rabszolgaság, a játékosok szerződtetése és adásvétele körül. Egyik helyen megveszik, aztán adogatják őket ide-oda."

„Azt hiszem, jól tennék, ha mindenféle szexuális jellegű viselkedéstől megtartóztatnák magukat." (Már a 2022-es katari világbajnokságra, és az oda utazó meleg szurkolókra gondolva.)

„Nézzék, egy egészen különleges megközelítése a dolognak az angolszász kultúrában. Ha John Terry és Wayne Bridge ilyen szituációba keveredett volna, mondjuk egy latin országban, akkor előbbit, azt hiszem, inkább megtapsolták volna."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik