Rögbimezben ment a parlamentbe, hazaküldték

Vágólapra másolva!
2011.06.07. 12:03
Kiküldték az ülésteremből Clare Curran új-zélandi parlamenti képviselőt, aki kedvenc rögbicsapatának a mezében jelent meg munkahelyén.

Az ellenzéki "honanya" kedden az ellen tiltakozva húzta fel az Otago Highlanders trikóját, hogy a

Clare Currane (Fotó: 3news.co.nz)
Clare Currane (Fotó: 3news.co.nz)

klubvezetők közölték: megváltoztatják az együttes viseletét. A kék alapon sárga csíkozású mezt a jövőben lime-zöld trikó váltaná fel, ami szembe megy a klub hagyományaival. Márpedig egy igazi patrióta, és a Highlanders otthonából, Dunedin városából származó Curran asszony kétségtelenül az, nem adhatja nevét egy ilyen törekvéshez.

Lockwood Smith parlamenti szóvivő emlékeztetett arra, hogy a képviselők számára formális munkahelyi öltözéket ír elő a szabályzat, Curran szerint viszont "túlreagálták" az esetet. Mint később, a Fairfax hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: a mez viselésével szerette volna felhívni a parlament és a nyilvánosság figyelmét a helytelen döntésre, ami komoly ellenérzéseket váltott ki Dunedinben.

A Highlanders klubvezetői a döntést azzal indokolták, hogy az új szín sokkal jobban kifejezi a régió karakterét. A zöld mez egyébként múlt hét pénteken tudta le dicstelen bemutatkozását: az Otago Highlanders a szezonzáró mérkőzésen 21–14-re kikapott a Western Force csapatától. A szurkolók pedig jobban teszik, ha elkezdenek megbarátkozni a zöld mezzel, mert, mint a tulajdonosok kijelentették, a következő szezonban ez lesz a Hegylakók első számú dressze.

(MTI/NSO)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik