A kockás zászló lesz a főszereplő a Monacói F1-es Nagydíjon

Vágólapra másolva!
2011.05.11. 17:19
null
2006-ban Fernando Alonsót intette le elsőnek a dolgát végző kockás zászló. Idén ennél jóval több dolga lesz. (Fotó: Action Images)
Sóskútba teszik, onnan is kiveszik – és ez még nem minden: a Formula-1-es Monacói Nagydíjon a szervezők jószerével többet foglalkoznak a kockás zászlóval, mint a versenyzőkkel.

Május 29-én a 69. Monacói Nagydíjon ismét megadják a módját az ünneplésnek a szervezők: a „száguldó cirkusz" éves társasági eseményén még a futamot leintő kockás zászló is kiemelt figyelemben részesül. Kezdve ott, hogy az április Monte Carlo-i tenisztorna sztárjai, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic és Andy Murray után az F1-es mezőny valamennyi tagja aláírja a kockás sporttársat.

Ezt követően leviszik a tenger fenekére 60 méteres mélységbe, ahonnan egy helyi szabadtüdős búvár, a volt világcsúcstartó, Pierre Frolla hozza majd föl. Ezt követően leintik vele a futamot, majd árverésre bocsátják, a befolyó pénzt pedig a monacói székhelyű Béke és Sport nevű szervezet javára utalják majd át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik