Hatalmasat bukott a Sun száguldó riportere - videóval!

Vágólapra másolva!
2011.04.20. 12:18
Az angol bulvárlap autós szakírója a Brit Túraautó Bajnokság Donington Park-i futamán állt fejre. Jason Plato hármat szaltózott, miután tesztelte a gumifalat, de a saját lábán hagyta el az autót.
JASON PLATO LÁTVÁNYOS BUKÁSA
JASON PLATO LÁTVÁNYOS BUKÁSA

A versenysorozat tavalyi győztese a legendás doningtoni pályán rendezett három futam közül a másodikon járt pórul. Nem sokkal a rajt után a keresztbe forduló Liam Griffin lökte meg Plato autóját, aki elveszítette uralmát a Chevrolet Cruz fölött és 120 mérföld/órás tempóval (kb. 193 km/h) kiszállt a pályáról. A kavicságy egy kicsit lassította, a pálya melletti gumival azonban megdobta, és az autó csak három bukfenc után állt meg a kiszakadt kerekein. Plato viszont egy karcolás nélkül megúszta a balesetet, és úgy szállt ki az autóból, mintha egy bevásárlóközpont parkolójába állt volna be. Utána viszont elmondta, hogy mit tett, illetve mit nem tett a baleset során.

„Mielőtt nekicsapódtam volna a falnak, levettem a lábaimat a pedálról, ugyanis nem szerettem volna törött bokákat. Utána becsuktam a szemem és vártam a becsapódást. Jó nagy hangja volt. Egy napig még egy kicsit kész leszek, de továbbra is két kezem, két lábam és egy fejem van, márpedig ez a lényeg."

Plato azonban mégsem várt egy napot: miután szerelői két óra alatt helyre pofozták az autót, a pilóta visszaült a volán mögé, és hatodikként intették le a harmadik futamban.

„Úgy nézett ki az autó, mint egy Transformer, de a fiúk fantasztikus munkát végeztek. Felejtsék el a Formula-1-et – ez a legjobb csapat a világon" – dicsérte agyba-főbe az RML-csapat szerelőit Plato.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik