Spanyolország: az Atlético és a Real sem igazolhat - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.29. 08:50
null
A két madridi klub a következő idényben az átigazolási piacon nem, csak a pályán küzdhet meg egymással (Fotó: Action Images)
Spanyol sajtóértesülések szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a következő két átigazolási időszakból kizárja a Real Madridot és az Atlético Madridot, mert több fiatalkorú játékos szerződtetése alkalmával is megszegte a szabályzatot.

A Cadena SER és a Cadena COPE által megszellőztetett információt később a Marca is átvette. Ha a hírek igaznak bizonyulnak, akkor a két madridi gigász ugyanazt a hibát követte el, mint annak idején a Barcelona.

A nemzetközi szövetség az előírások megsértéséért a következő két átigazolási időszakból kizárhatja a Realt és az Atléticót, ami azt jelentené, hogy a nyáron a Barcelona mellett a két fővárosi együttes sem regisztrálhat a keretébe új futballistát.

Úgy hírlik, a spanyol sportági szövetség elnöke, Ángel María Villar arra kérte Sepp Blattert, a FIFA első emberét, hogy tekintsen el a büntetéstől, de a svájci sportdiplomata hajthatatlannak bizonyult. A szankció a következő napokban válhat hivatalossá.

A fővárosi egyesületek vélhetően fellebbeznek majd az ítélet ellen, ahogy tette azt annak idején a Barca is, ám a katalánok beadványát a nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította.

A spanyol sajtóban megjelent hírek szerint a Villarreal átigazolási ügyeit is vizsgálják.

A REAL MADRID KÖZLEMÉNYBEN CÁFOLTA A SAJTÓHÍREKET

„1. A napvilágot látott információk hamisak, a Real Madrid nem követett el szabálysértést a fiatalkorú játékosok szerződtetése alkalmával.

2. Ahogy 2015. január 26-án, úgy a Real Madrid ismételten leszögezi, mindig is szigorúan tiszteletben tartotta a FIFA szabályzatát.

3. A Real Madrid sajnálja a hamis információk terjesztését, melyeknek egyetlen célja, hogy a klub nevét törvénysértésekkel hozzák összefüggésbe.

4. A Real Madrid meglepődve tapasztalja, hogy néhány médium a klub legfrissebb szerzeményeit (Lucas Silva, Martin Ödegaard, Marco Asensio – a szerk.) emlegeti az átigazolási tilalom kapcsán, holott e játékosok és az esetleges büntetés között semmilyen kapcsolat nincs.

5. A Real Madrid nyomatékosítja, hogy teljes mértékben elkötelezett a fiatalkorú játékosok védelme és nevelése mellett, ezért támogatja és betartja a FIFA szabályait” – szól a Real Madrid közleménye.

Az Atlético Madrid részéről az egyik szóvivő reagált a nemzetközi sportsajtóban felröppent hírekre.

„Mindenben együttműködünk a FIFA-val a vizsgálatok során, átadtuk a szükséges dokumentumokat, de bővebb információval jelenleg nem tudunk szolgálni. Meggyőződésünk, hogy a szabályok szerint jártunk el, hiszen a különböző engedélyeket a madridi és a Spanyol Labdarúgó-szövetségtől kaptuk meg” – mondta az Atlético elöljárója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik