THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2017.06.18 00:22 Frissítve: 2017.06.18 12:00

Semmi pénzért – Thury Gábor jegyzete

 

Szikáran, szakmai szemmel nézve pillanatnyilag Cristiano Ronaldo a világ legjobb labdarúgója. És ezt ő is tudja. Pontosabban fogalmazva ő ezt mindig így tudja. Nem is téved nagyot, ám időnként egy másik zseni, Lionel Messi eléje tolakszik. Ha most kellene szavazni, ki legyen az aranylabdás, a sportág történetében először a Bajnokok Ligája-címét megvédő együttest, a Real Madridot ismét a csúcsra vezető csatár nyerne. A statisztikák szerint is „C” a legjobb jelenleg. Gyakorlatilag egyedül nyert meg meccseket csapatának a bajnokságban és a BL-ben egyaránt.

 
Adócsalás miatt pert indítanak CR-rel szemben
A Real kiáll az adócsalással vádolt CR mellett
CR lelkiismerete tiszta az adócsalás-ügyben
„Elhagyom Madridot, nincs visszaút”
Elképesztő magyarázat. Ezért robbant ki a CR-botrány?

És itt a szakmai részt le is zárom. Tudniillik Ronaldo valószínűleg úgy érzi, ebből a helyzetből ki kell hozni a maximumot, ami nem konkrétan kifejezett pénzösszegben nyilvánul meg, hanem abban, hogy továbbra is ő akar a világ legjobban fizetett futballistája maradni. Ezt a titulust semmi pénzért – ez most tényleg a legjobb kifejezés ide – nem engedné át Messinek. Ám ezzel azért mégsem állíthat be a vele állítólag nem teljesen felhőtlen viszonyt ápoló Florentino Pérez elnökhöz. Főleg úgy, hogy tavaly novemberben hosszabbított szerződést 2021-ig. „C”-nek találni kellett egy okot, hogy durcáskodhat.

Arra hivatkozik, hogy a Real nem volt eléggé együtt érző vele, amikor az adóhatóság kiderítette, hogy mintegy 4.5 milliárd forintnak megfelelő összeget „lenyelt”, s ezért eljárást indítottak ellene. A hasonló ügyben kevesebb összeg eltitkolásáért elmeszelt – ebben is – vetélytársa, Messi adócsalásával ellentétben a portugál klasszis egy üzleti vállalkozást közbeiktatva síbolta el a pénzt, ami azért súlyosabb eset az argentin „felejtősnek” beadott adócsalásánál.

Persze nem csak Ronaldónál kattog a pénztárgép. Kiszámolták: ha a portugál eligazol, a madridiak járnak jól, mert a szerződése hátralévő részére folyósítandó 200 millió euró a klub kasszájában marad, megduplázva azzal a 200 millióval, amelyet az eladásáért lehetne kasszírozni.

Gyanítható, 32 évesen Cristiano Ronaldo nem elsősorban a klubváltáson gondolkodik. De inkább ezen csámcsogjanak az emberek, mint a hiúságán is csorbát ejtő adócsalásán. Persze meg lehet kérdezni, hogy amikor elkövette, eszébe jutott-e a hiúsága, ám semmi pénzért ne gondoljuk, hogy „C”-t a fejére ejtették.

Minden helyzetben feltalálja magát.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.14 17:32:58

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Ernesto Valverde továbbra sem tud mérkőzést nyerni Diego Simeone ellen.

2017.10.10 12:01:42

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Nagyon úgy tűnik, hogy most már valóban nincs semmi alapja az eddigi pletykáknak!

2017.10.06 19:34:50

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Sajtóhírek szerint a kolumbiai énekesnő fontos lépésre szánta el magát.

2017.10.03 13:14:11

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A Marca összeállította minden idők legjobb katalán nemzeti tizenegyét.

2017.10.01 23:31:39

Spanyol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ennek az arénának még a kongása is óriási.