Real: Pérez már egyeztetett Zidane-nal a visszatérésről – lapértesülés

Vágólapra másolva!
2019.03.06. 15:34
null
Florentino Pérez vissza akarja csábítani Zinédine Zidane-t Madridba (Fotó: AFP)
A spanyol Marca a La Sexta tévécsatornára hivatkozva írja: Florentino Pérez Zinédine Zidane-nal egyeztetett arról, hogy a francia újra vegye át a Real Madrid irányítását. A TV úgy tudja, Santiago Solari már a soron következő, Real Valladolid elleni bajnokin sem lesz ott, még a héten menesztik állásából, miután együttese hazai pályán 4–1-re kikapott az Ajax Amszterdamtól és címvédőként már a nyolcaddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligája 2018–2019-es küzdelmeitől.

A La Sexta szerint nem új keletű Pérez törekvése, aki látva a Real gyengébb eredményeit az elmúlt hónapokban már többször is próbálkozott Zidane-nál, ám mindeddig nemleges választ kapott a csapattal az előző három idényben három Bajnokok Ligája-címet nyerő franciától.

A Real elnöke ugyanakkor továbbra sem tett le arról, hogy valahogy meggyőzze a 46 éves szakembert, akivel akár arról is hajlandó lenne megállapodni, hogy csak nyártól térjen vissza a vezetőedzői székbe.

A Marca szerint Zidane nemleges válasza nem lesz hatással Solari jövőjére, akit még a héten meneszthetnek Madridból.

A Realnál ugyanakkor készülnek B-tervvel is: José Mourinho lehet a La Sexta szerint a másik hosszú távú megoldás, amennyiben Zidane-t júniusig sem sikerül meggyőzni a visszatérésről. Mourinho 2010 és 2013 között irányította az együttest és egy spanyol bajnoki címet, egy kupát és egy szuperkupát nyert vele.

Mourinhót egyébként a Barcelonától elszenvedett hétvégi 1–0-s bajnoki vereség után a Real szurkolói is éltették, jelezve, szívesen látnák a portugált újra a csapat élén. Mourinho a Cuatro című csatornának – még az Ajax elleni találkozó előtt kijelentette – nem lenne gondja azzal, hogy újra a Realt irányítsa.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Real Madrid (spanyol)–Ajax (holland) 1–4 (0–2)
Madrid,Santiago Bernabéu Stadion, 77 013 néző.Vezette:Felix Brych (német)
REAL MADRID:
Courtois – Carvajal, Varane, Nacho, Reguilón – Modric, Casemiro (Valverde, 87.), Kroos – Lucas Vázquez (Bale, 29.), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio, 35.).Vezetőedző:Santiago Solari
AJAX:Onana – Mazraui (Veltman, 80.), De Ligt, Blind, Tagliafico – F. de Jong, Van de Beek, Schöne (D. De Wit, 73.) – Zijes, Tadics, David Neres (Dolberg, 74.).Vezetőedző:Erik ten Hag
Gólszerző: Asensio (70.), ill. Zijes (7.), David Neres (18.), Tadics (62.), Schöne (72.)
Kiállítva: Nacho (93.)
Továbbjutott: az Ajax, 5–3-as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik