Real: Nem értem, miért kap Cristiano füttyöt - Ancelotti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.30. 10:33
null
Cristiano Ronaldo ezt megelőzően két fordulóban is visszafogottan teljesített, a Real mindkét bajnokit elveszítette. Most edző edzőjének kellett védelmébe vennie őt (Fotó: Reuters)
Két vereség után nyert a spanyol bajnokságban a Real Madrid labdarúgócsapata, amely a Bernabéuban esélyt sem adott a Rayo Vallecanónak (5–0). A szurkolók azonban nem felejtették, és a jelek szerint nem bocsátották meg a Barcelona és a Sevilla elleni vereséget: Cristiano Ronaldónak és Diego Lópeznek is kijutott a füttyből, amit Carlo Ancelotti sérelmezett és nem értett.

 

„Már többször elmondtam, hogy megértem, ha kifütyülnek minket a szurkolók, mert rászolgáltunk – mondta Carlo Ancelotti. – Nagy erőfeszítéseket teszünk azért, hogy helyrehozzuk azt, amit az előző két meccsen elrontottunk, és ebben szükségünk van minden segítségre. De amikor Cristianót kifütyülik az érthetetlen. És ugyanez igaz Diegóra is. Persze, mindketten profik, és nem hiszem, hogy ez befolyással lenne rájuk.”

Az olasz szakember dicsérte csapatát, amely jó teljesítménnyel kerekedett soros riválisa fölé, és a két fájóan vesztes találkozót követően – előbb a hazai el Clásicót bukta el, majd Sevillában kapott ki, és a dobogó harmadik fokára szorult – jó reagáltak, összekapták magukat.

Szerdán a német Borussia Dortmund vendégeskedik a BL-negyeddöntő első felvonásán Madridban – az előző kiírásban a dortmundiak az elődöntőben búcsúztatták a madridiakat –, Ancelotti különleges atmoszférára számít. Egyrészt a reváns lehetősége, másrészt a tizedik BEK/BL-serleg elhódítása miatt, ami minden Real-szurkoló nagy álma.

„Ha mindenki a segítségünkre lesz, közösen megvalósíthatjuk ezt az álmot” – üzent burkoltan a tréner a drukkereknek.

Lionel Messi büntetőből szerzett találatával nyerte meg (1–0) az FC Barcelona az Espanyol elleni idegenbeli városi derbit. Gerardo Martino, a Barca argentin szakvezetője a sérült Víctor Valdésnak ajánlotta a sikert.

„Egy derbi soha nem könnyű, azokon nyerni kell, és kész. A felek közel vannak egymáshoz, ez is egy nehéz, intenzív mérkőzés volt, sok párharccal. Olyan ellenféllel találkoztunk, amely nagy ellenállást tanúsított, különösen a középpályán – mondta Martino, aki a tizenegyes megítéléséről nem foglalt állást, utalván hétközi megjegyzésére, hogy hazájával ellentétben a spanyol mérkőzések után a körítésről, ítéletekről több szó esik, mint magáról a szakmáról. – Picit nyugtalan voltam Messi büntetője előtt, hiszen korábban két helyzete is volt, amit nem tudott kihasználni.”

A tréner utalt a megnyert el Clásicóra, de azt is megemlítette, hogy a Sevilla segítsége – és győzelme – is kellett ahhoz, hogy visszaelőzzék a Real Madridot. Számukra mindebből az a tanulság, hogy a Valladolid elleni hibát ne kövessék el a bajnoki hajrában.

A társak nem felejtettek el megemlékezni a súlyos térdsérüléssel hosszú hónapokra kidőlő kapusról, Víctor Valdésről, Martino a csapat és a szakmai stáb nevében neki ajánlotta a győzelmet.

Bilbaói győzelmével (21) továbbra is pontelőnnyel áll az első helyén az Atlético Madrid. Diego Simeone, a fővárosiak argentin szakvezetője a szezon egyik legjobb teljesítménye után értékelhetett.

„Élveznünk kell minden pillanatát, úgy az edzéseken, mint a mérkőzéseken. Ha jobban belegondolunk, nincsenek meg azok a lehetőségeink, mint a Barcának és a Realnak – utalt Simeone arra, hogy a 31. fordulót követően is maguk mögött tartják a két favoritot, és még mindig a bajnoki cím egyik esélyeseinek számítanak. – Az egyik legjobb bajnokinkat játszottuk, és nyertük meg. A csapat egyik nagy erénye, hogy a kapott gól után, amikor hátrányba kerül, nem esik össze, és van ereje jó játékkal fordítani. Három pontot szerezni a bilbaói pályán nagyon jó eredmény, ami vidámsággal kell eltöltsön bennünket, de a továbbiakban is hasonló teljesítményre van szükségünk.”

Simeone név szerint is kiemelte Diego Costát, aki jól teljesített – az első madridi gólt ő szerezte, azzal lett 1–1 a 22. percben –, másrészt a csapat is kellően alájátszott, kihasználva a támadó erényeit. De nem felejtette el Kokét sem, aki hasznos mezőnymunkája mellett a 55. percben szerzett góljával eldöntötte mérkőzést. Az argentin mester szerint Koke a spanyol liga egyik legjobbjává nőtte ki magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik