MTI 2019.11.22 16:00 Frissítve: 2019.11.22 16:24

Real Madrid: Zinédine Zidane megvédte Gareth Bale-t

Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője megvédte Gareth Bale-t, miután a walesi labdarúgó a támadások kereszttüzébe került Spanyolországban.


„Nagy visszhangot váltott ki, amit tett, de nekünk a futballra kell koncentrálnunk. Engem csak az érdekel, mit tud nekünk nyújtani a pályán, nem az, amit mondott” – jelentette ki a francia szakember arra reagálva, hogy a szélső kedden olyan walesi zászlóval ünnepelte válogatottja kijutását az Európa-bajnokságra, amelyen az volt olvasható: „Wales, golf, Madrid, ebben a sorrendben”.

Zidane szerint Bale meccseket eldöntő játékos lehet ismét, aki nagyon fontos eleme csapatának, amikor nem sérült. Ezt már megmutatta korábban, és újra meg fogja mutatni – jelentette ki a királyi gárda trénere.

A walesi válogatott kedden 20-ra legyőzte a magyar együttest a cardiffi találkozón, ezzel a három éve elődöntős gárda ismét kijutott a kontinensviadalra. Az ünneplést követően a Marca című spanyol sportnapilap a következő kommentet fűzte a történtekhez válaszként: „Tiszteletlen. Helytelen. Hálátlan. Ebben a sorrendben”.

A szélső 2013 óta a Real Madrid futballistája, de sokszor volt sérült, így tartósan egyik szezonjában sem tudott olyan meghatározó teljesítményt nyújtani, amilyet elvártak tőle. Cristiano Ronaldo tavaly nyári távozását követően egyértelműen neki kellett volna átvennie a vezér szerepét, erre azonban nem volt képes.

A nemzetközi sportsajtó az elmúlt átigazolási időszakokban egyre többet és konkrétabban írt a távozásáról, Bale azonban maradt, ám továbbra is kiegészítő játékosnak számít. Már amikor egyáltalán olyan egészségi állapotban van, hogy bevethető.

Klubjában legutóbb másfél hónappal ezelőtt lépett pályára, majd a válogatott októberi mérkőzéseit követően újfent sérülés miatt nem számíthatott rá Zidane. Hazájának azonban novemberben már ismét rendelkezésére állt, amit rossz néven vettek Spanyolországban. Bale egy nyilatkozatban elmondta: jobban érzi magát a walesi válogatottban, mint klubcsapatában, ezért szívesebben is játszik a nemzeti csapatban.

2019.12.05 14:41:20

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Kevesen mernék vitatni, hogy a világ egyik legjobbja, de a válogatottban ezt még nem igazán bizonyíthatta. Portré.

2019.12.06 20:40:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sorozatban ötödször ikszelt vendégként az Atlético a La Ligában, nyerhetett volna a Villarreal is.

2019.12.01 13:28:06

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Simeonénak nagyon nem megy a Barcelona ellen a bajnokságban, ezúttal is az Atlético húzta a rövidebbet.

2019.11.29 17:49:17

Spanyol labdarúgás H. D.

Sergio Ramos gólt fejelt, majd összehozott egy tizenegyest • Carvajal döntött.

2019.11.23 20:05:21

Spanyol labdarúgás T. D.

Modric két asszisztja mellett gólt is szerzett, Benzema is betalált, Eden Hazard nagy kedvvel játszott.